HLN
Volledig scherm
© HLN

Vlaming heeft 31 procent overeenkomst met Trump, 64 procent met Biden. Al meer dan 100.000 lezers deden de test: doe hem hier zelf

Vlamingen scoren gemiddeld 31 procent overeenkomst met Donald Trump en 64 procent met Joe Biden. Dat blijkt uit onze ‘Trump-meter’, een kieskompas over beide Amerikaanse presidentskandidaten aan de hand van 26 stellingen. Zo’n 120.000 HLN-lezers namen al deel aan de test. Ook jij kan die nog altijd doen.

33 reacties

 • Isabella Wielant

  7 maanden geleden
  Tachrafte Brahim, Iedereen heeft het recht om te stemmen voor wie hij wil en de verkiezingen moeten correct verlopen. Bovendien hoor jij hier in België niet thuis. Als het hier zo slecht is en als u er niet tegen kan dat iemand zijn mening over trump geeft op een postieve manier ga dan terug als het hier zo slecht is volgens u. 
 • Herman Kouter

  7 maanden geleden
  Zullen we in 2024 wel zien hoe dat de Vlaming zal stemmen. Dan zal van uw tendentieuze peiling niet veel van kloppen.
 • Elle Devee

  7 maanden geleden
  Dat verbaast me niet. De grote fout die men hier vaak maakt is te denken dat men in Amerika kiest tussen rechts en links zoals in Europa. In Amerika kiest men tussen ultra  rechts en centrum rechts. 
 • Tachrafte Brahim

  7 maanden geleden
  31% zal wel heeeeel erg zeker vlaams belangers zijn, onwetend en dom. Grts 
 • Luc De Roover

  7 maanden geleden
  Al die zwartmakerij over Trump heeft duidelijk effect gehad op onze gemakkelijk te misleiden bevolking, die enkel slecht gehoord heeft over Trump.De zwartmakerij tegen het VB , lukt alsmaar minder , omdat ook de simpelste mensen door hebben hoe onbekwaam de traditionele partijen zijn .