Joe Biden en Kamala Harris.
Volledig scherm
Joe Biden en Kamala Harris. © AP

Virtuele conventie van Democraten van start: Biden krijgt steun uit progressieve en Republikeinse hoek

De vierdaagse Democratische Nationale Conventie, waarop Joe Biden officieel verkozen wordt als de Democratische presidentskandidaat, is vandaag omstreeks 3 uur Belgische tijd in gang getrapt. Tijdens de conventie zullen onder andere zijn voormalige rivaal Bernie Sanders en de Republikein John Kasich, die het in 2016 tijdens de Republikeinse voorverkiezingen nog opnam tegen Trump, hun steun betuigen voor Biden.

2 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  6 maanden geleden
  Wat krachttoeren moeten ze nog uithalen om Trump proberen uit zijn zetel te lichten?
 • dwight de rijcke

  6 maanden geleden
  De Democraten verbinden samen tegen Trump, dit zal hun verlies worden, ze staan nl niet voor iets. Voor de rest hebben ze een extreem links programma, die de grondwet ondermijnt, dus kunnen ze de naam van hun evenement ook ineens schrappen. Trump werd verkozen en maakte al zijn beloftes waar, tevens is hij de enige president die geen oorlog uitlokte. De dag dat hij president wou worden werd hij ineens afgeschilderd als een monster. Ze hebben geen controle over hem, dat is waarom ze hem haten.
 1. Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

  Twitter schorst persoonlij­ke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaan­val met presiden­tiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

  De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"