Volledig scherm
© AFP

Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.

173 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Sociale media ? Voor mijn part mogen al dat gezever stop zetten. Ik denk niet dat daar al iemand slimmer van geworden is, integendeel.
 • tyl sachs

  2 maanden geleden
  Democratie is waar slechts één mening telt. Moderne democratie toch
 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Dan moet je die bedrijven maar in handen van de staat plaatsen? Hoor ik hier vonken van communisme uit de rechtse hoek komen? Een privé bedrijf kan haar eigen regels opleggen. Eens je ze overtreed ben je de pineut. Eigenlijk had hij ze al langer overtreden maar hij is president, nu er doden vallen hebben ze gereageerd.
 • Manten Kalle

  2 maanden geleden
  Als hij de voorwaarden schendt om Twitter te mogen gebruiken, mag hij zeker geband worden. Hij is trouwens met die voorwaarden akkoord gegaan bij het openen van zijn account.
 • Roger Rymen

  2 maanden geleden
  Hij zal zich niet laten stoppen.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen