Volledig scherm
© AFP

Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.

173 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  5 dagen geleden
  Sociale media ? Voor mijn part mogen al dat gezever stop zetten. Ik denk niet dat daar al iemand slimmer van geworden is, integendeel.
 • tyl sachs

  7 dagen geleden
  Democratie is waar slechts één mening telt. Moderne democratie toch
 • Marie Vanakker

  1 week geleden
  Dan moet je die bedrijven maar in handen van de staat plaatsen? Hoor ik hier vonken van communisme uit de rechtse hoek komen? Een privé bedrijf kan haar eigen regels opleggen. Eens je ze overtreed ben je de pineut. Eigenlijk had hij ze al langer overtreden maar hij is president, nu er doden vallen hebben ze gereageerd.
 • Manten Kalle

  1 week geleden
  Als hij de voorwaarden schendt om Twitter te mogen gebruiken, mag hij zeker geband worden. Hij is trouwens met die voorwaarden akkoord gegaan bij het openen van zijn account.
 • Roger Rymen

  1 week geleden
  Hij zal zich niet laten stoppen.
 1. Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen

  Langstzit­ten­de Republi­kein­se senator (87) en enkele partijgeno­ten vinden dat Joe Biden veilig­heids­brie­fings moet krijgen

  Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
 2. Social distancing ver zoek bij Biden-aanhangers aan Witte Huis: “Superverspreiding”

  Social distancing ver zoek bij Bi­den-aanhangers aan Witte Huis: “Superver­sprei­ding”

  De feestende menigte die zaterdagvoormiddag (lokale tijd) verzamelde voor het Witte Huis om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te vieren, sloeg de afstandsregels in de wind, zo is te zien op videobeelden. Huidig Witte Huis-woordvoerster Kayleigh McEnany deelde deze via Twitter. “Waar is Joe Biden om deze superverspreidingevents in zijn naam te laten eindigen?”, luidde haar boodschap.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?