Joe Biden en Donald Trump.
Volledig scherm
Joe Biden en Donald Trump. © Getty Images / Photonews

Trump wil dopingtest voor debat met Biden, Pence aanvaardt nominatie voor vicepresident

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond gezegd dat hij een dopingtest wil laten afnemen voor het debat tussen hem en Joe Biden. De president vermoedt dat zijn uitdager stimulerende middelen neemt. Diezelfde avond accepteerde vicepresident Mike Pence de nominatie van zijn partij om opnieuw met Trump voor de Republikeinen op te komen bij de presidentsverkiezingen. Hij deed dat voor een beperkt publiek in de stad Baltimore.

 1. Trump en Melania testen positief op coronavirus en gaan in quarantaine
  UPDATE

  Trump en Melania testen positief op coronavi­rus en gaan in quarantai­ne

  President Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben positief getest op het coronavirus. Ze lieten zich testen nadat Hope Hicks, een vooraanstaande adviseur van Trump, besmet bleek. De president en zijn echtgenote gaan in quarantaine. Dat meldt Trump zelf op Twitter. Zijn verkiezingsrally vandaag op de luchthaven in Orlando zal nu moeten worden afgelast. “Het land wordt in onzekerheid gestort”, schrijft de New York Times.
 2. Trump negeert coronaregels en houdt indoor verkiezingsrally: “Als je kan protesteren kan je ook luisteren naar president”

  Trump negeert coronare­gels en houdt indoor verkie­zings­ral­ly: “Als je kan proteste­ren kan je ook luisteren naar president”

  Donald Trump heeft zondagavond zijn eerste volledig indoor verkiezingsrally in drie maanden gehouden in een fabriek in Henderson, een voorstad van Las Vegas. Lokale regels verbieden er nochtans bijeenkomsten binnen van meer dan 50 mensen. De gouverneur van Nevada beschuldigt de president ervan levens in gevaar te hebben gebracht met “roekeloze en egoïstische acties”.