President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © AFP

Trump haalt nog meer dan 170 miljoen euro op na nederlaag: “Hij blijft de leider van de Republikeinen”

Donald Trump bestookt zijn aanhang al sinds verkiezingsdag zelf met oproepen voor fondsenwerving om de volgens hem frauduleuze tellingen van stemmen aan te vechten. Samen met zijn partij heeft hij sindsdien zo al meer dan 207 miljoen dollar (170 miljoen euro) opgehaald. Dat is opvallend voor een zittende president die de verkiezingen verloren heeft. “Dit toont aan dat Trump de leider van de Republikeinse Partij blijft”, klinkt het bij zijn campagneteam.

4 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Een rede té meer dat iedere republik ein weet van Fraude en achter zijn president staat.
 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  De MEDIA weet zo goed als President TRUMP dat Biden en China de grootste fraude óóit heeft gepleegd in de Amerikaanse geschiedenis.
 • Jan Hebbelinck

  2 maanden geleden
  Zouden veel Amerikanen weten hoe rijk deze vent is. Je moet echt wel naief zijn om uw centen te geven aan deze miljardair.
 • Leo Hoes

  2 maanden geleden
  Het opgehaalde geld moet dienen voor het “Official Election Defence Fund” Waarschijnlijk gaat het dienen voor de prive uitgaven van de president om de schijn hoog te houden dat alles binnen de Trump organisatie opperbest is.
 1. Mitch McConnell, anders fervent medestander van Trump, waarschuwt voor “ondermijning van republiek” bij omkering verkiezingsuitslag

  Mitch McConnell, anders fervent medestan­der van Trump, waarschuwt voor “ondermij­ning van republiek” bij omkering verkie­zings­uit­slag

  Kort na de aanvang van een gezamenlijke zitting van het Amerikaanse Congres in Washington, waar vandaag het resultaat van de presidentsverkiezingen bekrachtigd wordt, werden de eerste bezwaren geuit. Na voorlezing van de stemmen in het Electoral College voor de staat Arizona kwam er verzet van de Republikein Paul Gosar, gevolgd door senator Ted Cruz, een nauwe bondgenoot van de Republikeinse president Donald Trump. De zitting werd voortijdig stilgelegd, omdat betogers erin geslaagd zijn om het Congresgebouw binnen te dringen.
 2. Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen

  Langstzit­ten­de Republi­kein­se senator (87) en enkele partijgeno­ten vinden dat Joe Biden veilig­heids­brie­fings moet krijgen

  Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig