President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag.
Volledig scherm
President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag. © AP

Trump gaat weer golfen, zijn advocaat kondigt zeker vier rechtszaken aan - Melania reageert voor het eerst publiekelijk

Joe Biden is verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Democraat heeft nu voldoende kiesmannen verzameld om over de drempel van 270 te springen en zittend president Donald Trump te verslaan. Die weigert zijn nederlaag nog altijd toe te geven. Herlees hier alle ontwikkelingen en reacties van vandaag.

52 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het enige wat Trump nog doet en kan doen is dat waar hij het beste in is : gerechtszaken aanspannen. Er zijn er al een 300-tal verworpen. De man heeft tijd nodig om een mooie aftreding te bedenken.  Misschien zal hij eervol aftreden om zich binnen vier jaar opnieuw kandidaat te stellen. Dat kan. Niemand weet hoeveel geld hij nog heeft. Het gevraagde geld nu dient om de schulden van de campagne te betalen ...
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 maanden geleden
  Spijtig genoeg beseffen weinigen dat door Trump opzij te zetten en nog heel wat nodig gaat zijn en dat dit alle een effect geeft op ons leven. Als Biden toch president word dan is extreem links gewonnen. Naast covid gaan we economisch kapotgemaakt worden door milieumaatregelen en ongecontroleerde massamigratie. Kritiek erop word strafbaar. Dat is het Biden effect op ons land.
 • Nico de Haan

  2 maanden geleden
  Amerika is tevreden. Ze hebben een nieuwe George Bush.
 • Karel Dierckx

  2 maanden geleden
  De Republikeinen gaan erop vooruit in het Huis maar verliezen in de Senaat, Hans Vinckier. Afhankelijk van een run-off election in Georgia in januari kunnen ze daar zelfs hun meerderheid verliezen.
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Hij werkt toch zo hard (aan zijn techniek in het golfen) dat hij van Washington naar Virginia kan rijden en dat 2 keer op 3 dagen. Goed gewerkt.
 1. Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen

  Langstzit­ten­de Republi­kein­se senator (87) en enkele partijgeno­ten vinden dat Joe Biden veilig­heids­brie­fings moet krijgen

  Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
 2. Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  De Amerikaanse president Donald Trump, die over twee maanden het Witte Huis verlaat en de fakkel willens nillens moet doorgeven aan Joe Biden, is gefrustreerd over zijn advocatenteam dat de verkiezingsuitslag aanvecht. Trump heeft in privékringen zijn ongenoegen geuit, bericht NBC News op gezag van meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Publiekelijk blijft de uittredende president echter beweren dat het team sterk werk levert.
 1. Social distancing ver zoek bij Biden-aanhangers aan Witte Huis: “Superverspreiding”

  Social distancing ver zoek bij Bi­den-aanhangers aan Witte Huis: “Superver­sprei­ding”

  De feestende menigte die zaterdagvoormiddag (lokale tijd) verzamelde voor het Witte Huis om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te vieren, sloeg de afstandsregels in de wind, zo is te zien op videobeelden. Huidig Witte Huis-woordvoerster Kayleigh McEnany deelde deze via Twitter. “Waar is Joe Biden om deze superverspreidingevents in zijn naam te laten eindigen?”, luidde haar boodschap.
 2. Mitch McConnell, anders fervent medestander van Trump, waarschuwt voor “ondermijning van republiek” bij omkering verkiezingsuitslag

  Mitch McConnell, anders fervent medestan­der van Trump, waarschuwt voor “ondermij­ning van republiek” bij omkering verkie­zings­uit­slag

  Kort na de aanvang van een gezamenlijke zitting van het Amerikaanse Congres in Washington, waar vandaag het resultaat van de presidentsverkiezingen bekrachtigd wordt, werden de eerste bezwaren geuit. Na voorlezing van de stemmen in het Electoral College voor de staat Arizona kwam er verzet van de Republikein Paul Gosar, gevolgd door senator Ted Cruz, een nauwe bondgenoot van de Republikeinse president Donald Trump. De zitting werd voortijdig stilgelegd, omdat betogers erin geslaagd zijn om het Congresgebouw binnen te dringen.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek