President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag.
Volledig scherm
President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag. © AP

Trump gaat weer golfen, zijn advocaat kondigt zeker vier rechtszaken aan - Melania reageert voor het eerst publiekelijk

Joe Biden is verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Democraat heeft nu voldoende kiesmannen verzameld om over de drempel van 270 te springen en zittend president Donald Trump te verslaan. Die weigert zijn nederlaag nog altijd toe te geven. Herlees hier alle ontwikkelingen en reacties van vandaag.

52 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het enige wat Trump nog doet en kan doen is dat waar hij het beste in is : gerechtszaken aanspannen. Er zijn er al een 300-tal verworpen. De man heeft tijd nodig om een mooie aftreding te bedenken.  Misschien zal hij eervol aftreden om zich binnen vier jaar opnieuw kandidaat te stellen. Dat kan. Niemand weet hoeveel geld hij nog heeft. Het gevraagde geld nu dient om de schulden van de campagne te betalen ...
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 maanden geleden
  Spijtig genoeg beseffen weinigen dat door Trump opzij te zetten en nog heel wat nodig gaat zijn en dat dit alle een effect geeft op ons leven. Als Biden toch president word dan is extreem links gewonnen. Naast covid gaan we economisch kapotgemaakt worden door milieumaatregelen en ongecontroleerde massamigratie. Kritiek erop word strafbaar. Dat is het Biden effect op ons land.
 • Nico de Haan

  2 maanden geleden
  Amerika is tevreden. Ze hebben een nieuwe George Bush.
 • Karel Dierckx

  2 maanden geleden
  De Republikeinen gaan erop vooruit in het Huis maar verliezen in de Senaat, Hans Vinckier. Afhankelijk van een run-off election in Georgia in januari kunnen ze daar zelfs hun meerderheid verliezen.
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Hij werkt toch zo hard (aan zijn techniek in het golfen) dat hij van Washington naar Virginia kan rijden en dat 2 keer op 3 dagen. Goed gewerkt.
 1. Democraten eisen FBI-onderzoek naar Georgia-telefoongesprek Trump

  Democraten eisen FBI-onderzoek naar Georgia-telefoonge­sprek Trump

  Democraten willen zo snel mogelijk een FBI-onderzoek naar het telefoongesprek dat Donald Trump voerde met de Republikeinse staatssecretaris van Georgia Brad Raffensperger. In het gesprek eergisteren drong de aftredende Amerikaanse preisdent aan het verkiezingsresultaat in de staat Georgia te wijzigen. Tot grote ergernis van The Donald veegde Raffensperger aangehaalde argumenten over mogelijke verkiezingsfraude allemaal van tafel.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Trumpfans zonder mondmasker schelden Mitt Romney uit voor “verrader” op vlucht naar Washington

  Trumpfans zonder mondmasker schelden Mitt Romney uit voor “verrader” op vlucht naar Washington

  De in november verkozen Amerikaanse Congresleden komen vandaag samen om het resultaat van de presidentsverkiezingen te bekrachtigen. Ook de Republikein Mitt Romney, verliezend presidentskandidaat in 2012 en senator namens de staat Utah, nam het vliegtuig naar Washington DC. Al op de luchthaven in Salt Lake City kreeg hij te maken met boze Trumpfans. Eens aan boord scholden ze hem uit voor “verrader.”
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph