President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag.
Volledig scherm
President Donald Trump steekt twee duimen omhoog na een partijtje golf eerder vandaag. © AP

Trump gaat weer golfen, zijn advocaat kondigt zeker vier rechtszaken aan - Melania reageert voor het eerst publiekelijk

Joe Biden is verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Democraat heeft nu voldoende kiesmannen verzameld om over de drempel van 270 te springen en zittend president Donald Trump te verslaan. Die weigert zijn nederlaag nog altijd toe te geven. Herlees hier alle ontwikkelingen en reacties van vandaag.

52 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het enige wat Trump nog doet en kan doen is dat waar hij het beste in is : gerechtszaken aanspannen. Er zijn er al een 300-tal verworpen. De man heeft tijd nodig om een mooie aftreding te bedenken.  Misschien zal hij eervol aftreden om zich binnen vier jaar opnieuw kandidaat te stellen. Dat kan. Niemand weet hoeveel geld hij nog heeft. Het gevraagde geld nu dient om de schulden van de campagne te betalen ...
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 maanden geleden
  Spijtig genoeg beseffen weinigen dat door Trump opzij te zetten en nog heel wat nodig gaat zijn en dat dit alle een effect geeft op ons leven. Als Biden toch president word dan is extreem links gewonnen. Naast covid gaan we economisch kapotgemaakt worden door milieumaatregelen en ongecontroleerde massamigratie. Kritiek erop word strafbaar. Dat is het Biden effect op ons land.
 • Nico de Haan

  2 maanden geleden
  Amerika is tevreden. Ze hebben een nieuwe George Bush.
 • Karel Dierckx

  2 maanden geleden
  De Republikeinen gaan erop vooruit in het Huis maar verliezen in de Senaat, Hans Vinckier. Afhankelijk van een run-off election in Georgia in januari kunnen ze daar zelfs hun meerderheid verliezen.
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Hij werkt toch zo hard (aan zijn techniek in het golfen) dat hij van Washington naar Virginia kan rijden en dat 2 keer op 3 dagen. Goed gewerkt.
 1. Ondertussen in de strijdstaten: Georgia telt stemmen voor een derde keer, Michigan bevestigt overwinning Biden, Trump in hoger beroep in Pennsylvania

  Ondertus­sen in de strijdsta­ten: Georgia telt stemmen voor een derde keer, Michigan bevestigt overwin­ning Biden, Trump in hoger beroep in Pennsyl­vania

  Terwijl zittend Amerikaans president Donald Trump nu toch zijn goedkeuring heeft gegeven aan de overdracht van de macht aan Joe Biden, blijft hij strijden om de uitslag van de verkiezingen in verschillende staten nog aan te vechten. Georgia, waar Biden nipt de verkiezingen won, is gisteren voor de derde keer begonnen met het tellen van de ruim 5 miljoen stemmen. Daarnaast heeft het team van Trump ook een hoger beroep ingesteld tegen de uitkomst van de verkiezingen in Pennsylvania. In de staat Michigan, waar Trumps team eerder al bot ving met een aanklacht voor fraude, is Biden ondertussen officieel tot winnaar uitgeroepen.
 2. Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders dringen bij Congres aan op snelle goedkeuring van verkiezingsuitslag

  Meer dan 170 Amerikaan­se bedrijfs­lei­ders dringen bij Congres aan op snelle goedkeu­ring van verkie­zings­uit­slag

  Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders roepen het Amerikaans Congres op om de uitslag van de presidentsverkiezingen te certificeren zonder verder uitstel. Zaterdag kondigden immers elf Republikeinse senatoren aan dat ze zich daar woensdag tijdens de stemming tegen zullen verzetten. Daarmee kunnen ze de bevestiging van Joe Bidens overwinning niet verhinderen, maar wel vertragen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt