AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Tien dingen die Trump wél goed heeft gedaan volgens experts

Ze zijn met minder dan een kwart. Belgen die vinden dat Donald Trump er best wel mag zijn. Het allerlaagste cijfer ter wereld volgens een recente studie van het onderzoeksbureau Pew Research. Maar slaan zij de bal dan helemaal mis — of heeft de 45ste president van de VS ook goede werken verricht? Wij gingen te rade bij kritische stemmen die wel degelijk lichtpunten zien.

10 reacties

 • Nath Popowski

  5 maanden geleden
  Ik denk dat geen geen enkele Amerikaan voor Biden heeft gestemd Het is ofwel voor Trump of tegen Trump Maar niemand is voor Biden  
 • Jeaninne Bonduwe

  5 maanden geleden
  In de 4 jaar is dit het eerste positieve Over Trump die hier wordt gezegd.
 • André Van Roy

  5 maanden geleden
  4 jaar verder en voor het eerst iets positiefs.
 • Dirk vandergraesen

  5 maanden geleden
  Altijd trump bashen, trump zegt inderdaad soms domme dingen maar hij heeft het zeer goed gedaan. Net gehoord dat ze vrezen voor rellen. Maar de media gaat er jammergenoeg niet verder op in wie die rellen veroorzaken. Black lives matter??
 • Georges Peleman

  5 maanden geleden
  @ Philippe Dierickx: ik kan het niet beter verwoorden!
 1. Amerikanen houden hun hart vast voor geweld: ontploft de “giftige cocktail” op verkiezingsnacht?
  PREMIUM

  Amerikanen houden hun hart vast voor geweld: ontploft de “giftige cocktail” op verkie­zings­nacht?

  Hoe vreedzaam zal de stembusgang in de VS vandaag verlopen, en vooral: hoe vreedzaam zal het blijven wanneer of Joe Biden of Donald Trump de verkiezingen winnen? Laat staan wanneer de uitslagen op zich laten wachten of dubbelzinnig zijn, en beide kampen aan juridische veldslagen beginnen? De Verenigde Staten houden hun hart vast, maar veiligheidsdiensten zien nu al een “giftige cocktail” die wel eens tot ontploffing kan komen.
 2. Als Trump snel jubelt, wil dat niks zeggen. Als hij zwijgt wél: waar moet u zeker op letten, en waaruit trekt u beter geen conclusies tijdens de verkiezingsnacht?

  Als Trump snel jubelt, wil dat niks zeggen. Als hij zwijgt wél: waar moet u zeker op letten, en waaruit trekt u beter geen conclusies tijdens de verkie­zings­nacht?

  De kans dat we tegen morgenochtend al weten wie het voor het zeggen krijgt in de VS, is klein. Door het stemmen per brief kunnen de tellingen dagen duren en zullen de eerste resultaten heel voorbarig zijn. Voor wie toch van plan is om een nachtje door te steken, sommen we op met welke tekenen u absoluut geen rekening moet houden - en in welke u wel een aanwijzing mag zien.
 1. Onhandige tuinman glijdt uit en laat alles vallen
  Play

  Onhandige tuinman glijdt uit en laat alles vallen

 2. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt