Michelle Obama sprak de Democraten toe tijdens de eerste dag van de conventie.
Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Obama sprak de Democraten toe tijdens de eerste dag van de conventie. © AP

Slaat Michelle Obama een gat in de presidentsrace?

Verkiezingen VSDe speech van Michelle Obama op de Nationale Democratische Conventie wordt onthaald door een orkest aan loftrompetten. Slaat de ex-first lady daarmee een gat in de presidentsrace, in het voordeel van Joe Biden? Of toch eerder een deuk in een pakje boter? De Morgen analyseert.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Michelle Obama: “Vier jaar geleden was nederlaag veel nipter en ook erg pijnlijk, maar we gingen wel voor vlotte en respectvolle machtsoverdracht”

  Michelle Obama: “Vier jaar geleden was nederlaag veel nipter en ook erg pijnlijk, maar we gingen wel voor vlotte en respectvol­le machtsover­dracht”

  Michelle Obama, die tijdens de presidentscampagne op de achtergrond bleef, laat zich nu duidelijk uit over de weigering van Donald Trump om zijn verlies toe te geven en om werk te maken van een volwassen machtsoverdracht. Op Instagram brengt ze in herinnering hoe moeilijk het vier jaar geleden voor haar was om Melania Trump in het Witte Huis te ontvangen. “Onze democratie is zoveel groter dan wiens ego dan ook”, schrijft de voormalige first lady.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?