Michelle Obama sprak de Democraten toe tijdens de eerste dag van de conventie.
Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Obama sprak de Democraten toe tijdens de eerste dag van de conventie. © AP

Slaat Michelle Obama een gat in de presidentsrace?

Verkiezingen VSDe speech van Michelle Obama op de Nationale Democratische Conventie wordt onthaald door een orkest aan loftrompetten. Slaat de ex-first lady daarmee een gat in de presidentsrace, in het voordeel van Joe Biden? Of toch eerder een deuk in een pakje boter? De Morgen analyseert.

 1. Biden haalt zwaar uit naar Trump: "Hij hoopt op meer geweld, niet minder”

  Biden haalt zwaar uit naar Trump: "Hij hoopt op meer geweld, niet minder”

  De Democraten rond presidentskandidaat Joe Biden hebben zittend president Donald Trump hard aangevallen en verwijten hem de coronacrisis verkeerd te hebben aangepakt. De pandemie is "meedogenloos", zei Bidens kandidaat-vicepresident Kamala Harris. "Die kun je niet stoppen met een tweet." Biden zelf, beschuldigt Trump ervan profijt te willen halen uit de gewelddadige onlusten in het land. Hij deelde ook mee dat hij weer zelf campagne gaat voeren op het terrein in enkele swingstates: de kantelstaten waar noch de Republikeinen, noch de Democraten een duidelijke meerderheid hebben.
 2. Greet De Keyser telt af: “Bezoeken aan staten van Trump en Biden tellen meer dan dubbel tijdens laatste sprint”
  PREMIUM

  Greet De Keyser telt af: “Bezoeken aan staten van Trump en Biden tellen meer dan dubbel tijdens laatste sprint”

  De laatste rechtstreekse confrontatie tussen beide kandidaten is achter de rug, nu start de rechte weg naar verkiezingsdag. Voor mij betekent het de laatste lange nacht met rechtstreekse verslaggeving tot 3 november. Terwijl ik dit schrijf, zit ik in een Uber naar de luchthaven van Nashville. Het zal in de late avond zijn voor ik terug thuis ben. Ondertussen zijn de kandidaten alweer op campagne. President Trump heeft, opvallend, de staat Florida gekozen. Het is en blijft een strijdstaat waar beide kandidaten nek aan nek strijden. Joe Biden kiest het coronaveilige pad en zal een toespraak over de stijgende coronabesmettingen houden in zijn thuisbasis Delaware. Als ik Nashville verlaat, worden in verschillende gemeenten hier de maatregelen verstrengd en wordt het dragen van een mondmasker er verplicht. Met de uitbreiding van de coronacrisis op de achtergrond wordt dit onderwerp zeker belangrijker vooraleer de verkiezingen achter de rug zijn. Dat is geen goed nieuws voor president Trump. Daarom is de invloed van het debat belangrijk.