De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (links) en huidig president Donald Trump, Republikein, tijdens het eerste debat. (29/09/2020)
Volledig scherm
De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (links) en huidig president Donald Trump, Republikein, tijdens het eerste debat. (29/09/2020) © AFP

Presidentieel debat tussen Biden en Trump geannuleerd

UPDATEHet tweede verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden, normaal volgende donderdag gepland, is geannuleerd. Dat heeft de organiserende commissie vrijdag bekendgemaakt. 

17 reacties

 • Karel Dierckx

  1 jaar geleden
  Biden wou wel degelijk een virtueel debat, Stijn Van Keer. Hij wou geen debat waarbij een mogelijk nog besmettelijke Trump op enkele meters van hem zou staan.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Er zijn nu eenmaal mensen die 'hardhorig' zijn en stoere taal beter begrijpen dan een Biden die met een normaal stemvolume doordacht praat. Blijkbaar een zwak punt ? Een belangrijk aantal Amerikanen hebben nog niet beslist. Het kan nog alle kanten uit.
 • johan commère

  1 jaar geleden
  Volgens mij heeft trump niet eens corona gehad ! Alleen een verkiezingsstunt om medelijden op te wekken , in een poging zijn gigantische achterstand in de peilingen trachten om te buigen !
 • stefan nimmegeers

  1 jaar geleden
  Trump is zelfs niet bekwaam om een debat op een deftige manier te voeren.
 • Dirk Keizer

  1 jaar geleden
  Stijn, dat is gezien het gedrag van de president toch normaal.
 1. Republikeinse politici: “Dit is hoe een verkiezingsuitslag wordt betwist in bananenrepublieken”

  Republi­kein­se politici: “Dit is hoe een verkie­zings­uit­slag wordt betwist in bananenre­pu­blie­ken”

  De meeste Republikeinse politici hielden zich de voorbije maanden koest, terwijl president Trump onophoudelijk bleef beweren dat Joe Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige verkiezingsfraude en zijn aanhangers opriep om zich tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen te verzetten. Maar nu het drama volledig op de spits gedreven is, betogers met geweld het Capitool zijn binnengedrongen en er zelfs iemand werd neergeschoten, komt er vanuit zijn eigen partij eindelijk kritiek op Trumps opruiende retoriek.