De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (links) en huidig president Donald Trump, Republikein, tijdens het eerste debat. (29/09/2020)
Volledig scherm
De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (links) en huidig president Donald Trump, Republikein, tijdens het eerste debat. (29/09/2020) © AFP

Presidentieel debat tussen Biden en Trump geannuleerd

UPDATEHet tweede verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden, normaal volgende donderdag gepland, is geannuleerd. Dat heeft de organiserende commissie vrijdag bekendgemaakt. 

 1. Biden geeft overwinningsspeech: “Laat ons het land zijn dat we kunnen zijn: verenigd, gesterkt en genezen”

  Biden geeft overwin­nings­speech: “Laat ons het land zijn dat we kunnen zijn: verenigd, gesterkt en genezen”

  Joe Biden, de Democratische kandidaat die de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen heeft, heeft vannacht een overwinningsspeech gegeven in zijn thuisstaat Delaware. Daarmee eist hij de overwinning op, nu blijkt dat hij ook in Pennsylvania aan de leiding staat. De president-elect beklemtoonde in zijn toespraak het belang van eenheid in het land, dat momenteel erg verdeeld is. Hij beloofde er te zijn voor elke Amerikaan en roept de inwoners op om de vijandigheden jegens elkaar achterwege te laten. Zijn administratie zal de meest diverse ooit zijn, beklemtoonde hij. Bidens running mate Kamala Harris stelde tijdens haar toespraak dat de democratie in de VS bij deze verkiezingen op het spel stond.
 1. “Donald Trump plant nieuwe rally’s rond verkiezingsresultaat”

  “Donald Trump plant nieuwe rally’s rond verkie­zings­re­sul­taat”

  Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump wil blijven hameren op de stelling dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Trump overweegt om manifestaties te houden in de stijl van verkiezingsbijeenkomsten, berichten Amerikaanse media als Axios en CNN op basis van ingewijden. Ook worden mogelijk overlijdensberichten gepresenteerd van overleden kiezers in wiens naam volgens de Trump-campagne toch zou zijn gestemd.
 1. Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgiving Parade wordt een online feest"
  Play

  Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgi­ving Parade wordt een online feest"

 2. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”