Joe Biden en Jill Biden
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden en Jill Biden © Photo News

PORTRET. Wie zijn de Bidens? Een gebroken familie, gelijmd door de slimste first lady ter wereld

De kogel is door de kerk. De Bidens worden de volgende first family. Wie zijn ze? Een lappendeken van kinderen en kleinkinderen, zo blijkt, waarbij de zoon van Biden een relatie had met zijn schoonzus en één kleindochter genoemd is naar haar overleden tante. Kan u nog volgen? Een familieschets.

17 reacties

 • André Gijbels

  7 maanden geleden
  Van Trump gaan we nog van horen,die gaat nog wat uit zijn mooi schudden, Biden zal op zijn hoede moeten zijn,daar zal de first lady wel voor zorgen
 • kim vanderstappen

  8 maanden geleden
  First lady ziet mij er ook een pak sympathieker uit
 • Dick De Zeure

  8 maanden geleden
  Biden is een man die duidelijk al veel heeft meegemaakt maar zal hij ook sterk genoeg zijn om een ingewikkeld land als de u.s.a. in goede banen te leiden? Ik heb zeer sterk mijn twijfels.
 • Johan Streulens

  8 maanden geleden
  Reactie om Amerikaanse politiek? België amper groter dan NewYork aan inwoners hebbende..We de laatste zijn om enig kritiek te leveren! Democratie amper de "naam" waardig op dit lappengrondje! En verdeeld wetende.. honderden aan het roer hebbende! Koningshuis dan toch eerder een oplossing zijnde, vergeleken met de onzin op "verkozenen" en gevolg te betalen "onzin"! (en er mee wegkomen ook!!)Heb hden meer vertrouwen in het koningshuis dan welke politieker heden! 
 • Gerrit gasthuis

  8 maanden geleden
  een lappendeken van minoriteiten zal nu de politieke agenda van de US bepalen een echte ramp en eigenlijk een afspiegeling van wat aan de gang is in Europa
 1. Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Waarom Republi­kein­se kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.
 2. Trump wil woensdag allesbehalve een onopvallend vertrek: saluutschoten, muziekkapel en aanhangers aan Air Force One
  47

  Trump wil woensdag allesbehal­ve een onopval­lend vertrek: saluutscho­ten, muziekka­pel en aanhangers aan Air Force One

  Als Donald Trump woensdagochtend de deur van het Witte Huis achter zich toetrekt, wil hij allesbehalve een onopvallend vertrek. Op de luchtmachtbasis waar de Air Force One klaarstaat, verlangt hij een afscheidsceremonie met militair eerbetoon. Trump denkt aan saluutschoten, de muziekkapel, een rode loper en zelfs aanhangers, stellen ingewijden tegenover Reuters en Associated Press.
 3. Republikeinse politici: “Dit is hoe een verkiezingsuitslag wordt betwist in bananenrepublieken”

  Republi­kein­se politici: “Dit is hoe een verkie­zings­uit­slag wordt betwist in bananenre­pu­blie­ken”

  De meeste Republikeinse politici hielden zich de voorbije maanden koest, terwijl president Trump onophoudelijk bleef beweren dat Joe Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige verkiezingsfraude en zijn aanhangers opriep om zich tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen te verzetten. Maar nu het drama volledig op de spits gedreven is, betogers met geweld het Capitool zijn binnengedrongen en er zelfs iemand werd neergeschoten, komt er vanuit zijn eigen partij eindelijk kritiek op Trumps opruiende retoriek.