Joe Biden tijdens een verkiezingstoespraak in Florida
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden tijdens een verkiezingstoespraak in Florida © AFP

PORTRET. Joe Biden: een opportunist die zijn leven moest opleuken met verzinsels

Zijn zus verkondigde het al in 1972 en met grote stelligheid: “Joe wordt op een dag president. Hij is daarvoor gemaakt.” Op zijn 78ste is het zover: Joe Biden wordt de 46ste president van de Verenigde Staten. Trump maakt dan plaats voor een een opportunist die verzinsels en leugentjes nodig had om zijn grijze imago wat kleur te geven.

3 reacties

 • Carla Van Geel

  8 maanden geleden
  Wie heeft nooit een klein leugentje eruit geflapt? Daarmee afkomen tegenover de enorme flaters en blunders van Trump, en dat is nog heel sportief gezegd is gewoon om toch maar te kunnen roddelen, modderen en neerhalen. Er zijn documentaires over het leven van Biden en daar worden zijn kleine kantjes evenals zijn doorzettingsvermogen en positieve realisaties transparant weergegeven. Samen met Harris kan uiteindelijk het land terug in de rails komen.
 • Gert Van Hees

  11 maanden geleden
  Ikheb het gevoel dat hij maximum 1 jaar zou aanblijven (als hij president wordt) en dan krijgen we te horen dat hij niet meer kan regeren door zijn geheugen en dan komt Harris aan de macht en wil het 2de amendement afschaffen  en dan zitten ze met de tweede burgeroorlog. 
 • Dave Janssens

  11 maanden geleden
  Waarom iemand het nodig vind om op een dag als vandaag met zoiets af te komen is niet goed bij z'n hoofd. "Verzinsels en leugentjes". Waarvoor dienden die dan misschien, de miserie en de zware verliezen doorheen de man 's leven weg te moffelen? Althans de auteur van dit artikel lijkt mij iemand nog nooit een deftige tegenslag ervaren en Ik weet ook niet in welke categorie ik dit moet zetten, de kindergarten lijkt zelfs te hoog gegrepen.