Na een lange verkiezingsavond- en nacht is nog niet bekend wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. In vier swing states is het tellen van de stemmen nog lang niet afgerond.
Volledig scherm
Na een lange verkiezingsavond- en nacht is nog niet bekend wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. In vier swing states is het tellen van de stemmen nog lang niet afgerond. © Reuters

OVERZICHT. Extreem nipte tussenstand in cruciale staat Georgia, verschillende klachten van Trump al verworpen

Volgens sommige media staat Joe Biden op slechts zes kiesmannen van het Amerikaanse presidentschap. Andere bronnen -zoals New York Times waar wij onze kaart op baseren- blijven iets voorzichtiger en zetten hem op 17 kiesmannen van het Witte Huis. Maar hoe dan ook is na vorige nacht nog duidelijker dat hij de winst binnen handbereik lijkt te hebben. In de cruciale staat Georgia staat hij nog minder dan 10.000 stemmen achter op Trump en in Pennsylvania minder dan 80.000. Het campagneteam van Trump stapt in verschillende staten naar de rechter, maar verschillende klachten werden intussen al afgewezen.

117 reacties

 • Andy de Wolf

  9 maanden geleden
  als in Pennsylvania biden nog 80 000 stemmen achterstaat, waarom geven jullie die staat dan al 4 dagen aan biden?
 • André Van Laethem

  9 maanden geleden
  Het is duidelijk met het systeem in amerika moeten burgers niet gaan stemmen. Het geeft enkel een indicatie van de samenleving in de vs. De kiesmannen kunnen ook stemmen voor wie ze willen. Is de moeite niet waard om te volgen.
 • Dre Verhaert

  9 maanden geleden
  In kiesmannen gaat het nipt zijn maar in totaal heeft Bien wel een paar miljoen meer stemmen gehaald dan Trump, dus is hij de terechte winnaar. Met Biden krijgen we terug een centrumbeleid en stopt het extreemrechtse virus dat gefabriceerd is door Steve Bannon, zich voedt met leugens en misleiding, zich verspreidt onder de goedgelovigen op Facebook en onze democratie in gevaar brengt.
 • SOUHADE Ben saddik

  9 maanden geleden
  Laat het alsjeblieft snel voorbij zijn,trump is niet bekwaam voor een land te leiden,bidden succes
 • Louis Heyens

  9 maanden geleden
  @Rudolf Hruza"Hoe kan het dat op CNN en VRT Joe Biden op 220 kiesmannen staat en op VTM op 224 kiesmannen" Simpel, omdat CNN maar één kanaal is met hun eigen ramingen, VTM baseert zich op de toegekende staten en raadpleegt voor de onbesliste staten meerdere kanalen en neemt daarvan het gemiddelde. Tel de toegekende kiesmannen en "dat gemiddelde" op en zo komen ze aan 224