.
Volledig scherm
. © Getty/Reuters

Mis geen seconde van de Amerikaanse verkiezingen op HLN: dit mag je verwachten

De Verenigde Staten maken zich op voor de presidentsverkiezingen tussen Donald Trump en Joe Biden. De eerste horde wordt dinsdagnacht genomen met het eerste debat tussen de twee kandidaten. VTM NIEUWS en HLN.be volgen de strijd vanop de eerste rij met ‘VS2020’. Dit mag je allemaal van ons verwachten de komende weken.

 1. Biden roept op tot kalmte: “We zijn misschien tegenstanders, maar we zijn geen vijanden, we zijn Amerikanen”

  Biden roept op tot kalmte: “We zijn misschien tegenstan­ders, maar we zijn geen vijanden, we zijn Amerikanen”

  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft vannacht in een toespraak het volk opgeroepen tot geduld terwijl de laatste stemmen worden geteld. Alles wijst er wel op dat hij en zijn kandidaat-vicepresident Kamala Harris met de overwinning aan de haal zullen gaan, zei de Democraat. Hij erkent ook de extreme polarisering in het land en roept de burgers op tot eenheid. Een speech met een verzoenende toon, die niet harder kan verschillen van de strijdvaardige toespraak van Donald Trump een dag eerder: die probeerde immers de volkswoede aan te wakkeren met de bewering dat er grootschalige verkiezingsfraude in het spel is en dat de Democraten de verkiezingen proberen te stelen.
 1. OVERZICHT. Extreem nipte tussenstand in cruciale staat Georgia, verschillende klachten van Trump al verworpen

  OVERZICHT. Extreem nipte tussen­stand in cruciale staat Georgia, verschil­len­de klachten van Trump al verworpen

  Volgens sommige media staat Joe Biden op slechts zes kiesmannen van het Amerikaanse presidentschap. Andere bronnen -zoals New York Times waar wij onze kaart op baseren- blijven iets voorzichtiger en zetten hem op 17 kiesmannen van het Witte Huis. Maar hoe dan ook is na vorige nacht nog duidelijker dat hij de winst binnen handbereik lijkt te hebben. In de cruciale staat Georgia staat hij nog minder dan 10.000 stemmen achter op Trump en in Pennsylvania minder dan 80.000. Het campagneteam van Trump stapt in verschillende staten naar de rechter, maar verschillende klachten werden intussen al afgewezen.
 2. Social distancing ver zoek bij Biden-aanhangers aan Witte Huis: “Superverspreiding”

  Social distancing ver zoek bij Bi­den-aanhangers aan Witte Huis: “Superver­sprei­ding”

  De feestende menigte die zaterdagvoormiddag (lokale tijd) verzamelde voor het Witte Huis om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te vieren, sloeg de afstandsregels in de wind, zo is te zien op videobeelden. Huidig Witte Huis-woordvoerster Kayleigh McEnany deelde deze via Twitter. “Waar is Joe Biden om deze superverspreidingevents in zijn naam te laten eindigen?”, luidde haar boodschap.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis