Het wassen beeld van de Amerikaanse president Donald Trump staat momenteel tentoongesteld in een afvalcontainer, omringd door vuilzakken, een MAGA-petje en tweets met zijn favoriete uitspraken als president en voormalig reality-tv-figuur.
Volledig scherm
Het wassen beeld van de Amerikaanse president Donald Trump staat momenteel tentoongesteld in een afvalcontainer, omringd door vuilzakken, een MAGA-petje en tweets met zijn favoriete uitspraken als president en voormalig reality-tv-figuur. © REUTERS

Madame Tussauds flikkert beeld van Trump in de vuilbak

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Berlijn heeft het beeld van de Amerikaanse president Donald Trump in een afvalcontainer gedumpt. Daarmee geeft het museumbestuur schijnbaar uitdrukking aan hun verwachting van de aankomende presidentsverkiezingen in de VS.

 1. FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kiezers kregen geen foute stiften
  PREMIUM

  FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kie­zers kregen geen foute stiften

  Ze zijn niet meer te tellen, de beweringen over verkiezingsfraude in de VS die de ronde doen op sociale media of al tot rechtszaken hebben geleid. Maar een overtuigend bewijs van doelbewust bedrog op zo'n grote schaal dat het de uitslag zou kunnen beïnvloeden, is er tot nu toe niet. Wij factcheckten enkele van de opvallendste — en ontdekten dat de traagheid van de tellingen ook aan de Republikeinen zelf ligt.
 2. Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  De Amerikaanse president Donald Trump, die over twee maanden het Witte Huis verlaat en de fakkel willens nillens moet doorgeven aan Joe Biden, is gefrustreerd over zijn advocatenteam dat de verkiezingsuitslag aanvecht. Trump heeft in privékringen zijn ongenoegen geuit, bericht NBC News op gezag van meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Publiekelijk blijft de uittredende president echter beweren dat het team sterk werk levert.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?