Amerika-kenner Maarten van Rossem
Volledig scherm
PREMIUM
Amerika-kenner Maarten van Rossem © ANP Kippa

INTERVIEW. Amerika-kenner Maarten van Rossem: “Republikeinen zijn schoften, maar voor ons is Trump de slechtste nog niet”

Hij is ongenadig voor de Republikeinen, die hij “gewetenloze schoften” noemt. En ook met president Donald Trump loopt de vermaarde Amerika-kenner Maarten van Rossem (77) niet al te hoog op. “Maar op buitenlands vlak, het stuk van het Amerikaanse beleid dat er voor ons het meest toe doet, was Bush veel slechter”, oordeelt hij.

28 reacties

 • jean pierre Tibermont

  2 maanden geleden
  Trump was voor vele Amerikanen zeker de slechtste nog niet hij heeft zelf nu meer kiezers achter zijn naam dan bij de vorige verkiezing maar ja dat hoort linkse Maarten niet graag i 
 • Roger Deprez

  3 maanden geleden
  Als het beleid van Trump bekijkt heeft men ook wel een aantal goede punten, maar het probleem is dat Trump onberekenbaar is en zijn uitspraken zijn op minst  een president onwaardig. Hij is helemaal niet vies om de waarheld zo te draaien dat het in zijn voordeel is, dus een geboren leugenaar.
 • Diana De Wit

  3 maanden geleden
  Ik ben volledig akkoord met de reactie van Dries Peeters! Biden zal de weg vrijmaken voor zijn running mate Kamala Harris! Hopelijk wint hij de verkiezingen!!cross my fingers!
 • Erwin Beerens

  3 maanden geleden
  Jacques-Philippe Leclerc, dank je dat ik even mocht lachen om je reactie. Aantoonbare onzin. Karel Tichmann, op bepaalde punten zitten er inderdaad weeffouten in het kapitalistisch systeem die opgelot moeten worden. Alles aan de vrije markt overlaten zorgt voor te veel ongelijkheid en te veel macht in de handen van kleine groep extreem rijke mensen, en een grote groep armen die in feite niets te zeggen hebben.
 • Willem Van Onsem

  3 maanden geleden
  @MartijnKools: elke president erft over van de vorige. Een groot deel van de aanvallen die Obama liet uitvoeren waren trouwens niet het gevolg van de oorlogen in Afghanistan en Irak, maar van de Arabische lente. Veel mensen vinden toch dat Libie nu minder goed af is dan ervoor. Libie had niet zo bijzonder veel met Afghanistan en Irak te maken, dat was gewoon onderdeel Arabische lente vanaf 2010 (Bahrain, Egypte, Libie, Syrie, Tunesie, Yemen; dit was twee jaar nadat Obama president werd).
 1. Trump wil woensdag allesbehalve een onopvallend vertrek: saluutschoten, muziekkapel en aanhangers aan Air Force One

  Trump wil woensdag allesbehal­ve een onopval­lend vertrek: saluutscho­ten, muziekka­pel en aanhangers aan Air Force One

  Als Donald Trump woensdagochtend de deur van het Witte Huis achter zich toetrekt, wil hij allesbehalve een onopvallend vertrek. Op de luchtmachtbasis waar de Air Force One klaarstaat, verlangt hij een afscheidsceremonie met militair eerbetoon. Trump denkt aan saluutschoten, de muziekkapel, een rode loper en zelfs aanhangers, stellen ingewijden tegenover Reuters en Associated Press.
 2. Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

  Twitter schorst persoonlij­ke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaan­val met presiden­tiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

  De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.
 3. Trump haalt nog meer dan 170 miljoen euro op na nederlaag: “Hij blijft de leider van de Republikeinen”

  Trump haalt nog meer dan 170 miljoen euro op na nederlaag: “Hij blijft de leider van de Republikei­nen”

  Donald Trump bestookt zijn aanhang al sinds verkiezingsdag zelf met oproepen voor fondsenwerving om de volgens hem frauduleuze tellingen van stemmen aan te vechten. Samen met zijn partij heeft hij sindsdien zo al meer dan 207 miljoen dollar (170 miljoen euro) opgehaald. Dat is opvallend voor een zittende president die de verkiezingen verloren heeft. “Dit toont aan dat Trump de leider van de Republikeinse Partij blijft”, klinkt het bij zijn campagneteam.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen