Joe Biden en Donald Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden en Donald Trump. © AFP

Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidentsverkiezingen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”

We zijn bijna tien dagen na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar van wederkerende rust is nog geen sprake. Terwijl hij de top van het leger vol vertrouwelingen zet en de fakkel netjes aan Biden weigert door te geven- zoals dat in Amerika nochtans de gewoonte is- roept Donald Trump op tot een ‘March for Trump’ komend weekend in Washington. Hoogleraar Alison Woodward, verbonden aan het Institute for European Studies van de VUB, maakt de voorlopige balans op.

19 reacties

 • Roger Deprez

  10 maanden geleden
  De uitspraken en uitlatingen van Trump zijn een president van het machtigste land van de wereld onwaardig, hij schreeuwt maar over fraude maar brengt geen bewijzen hiervoor. Trump had nooit president mogen worden is totaal ongeschikt hiervoor.
 • Gert Van Hees

  10 maanden geleden
  Biden is nog geen president-elect omdat nog niet alle stemmen geteld waren dat staat zo in de wet, de media kan geen president-elect benoemen dat kan enkel het electoraal college doen en die hebben ze pas als alle stemmen geteld zijn.
 • Didier Verhamme

  10 maanden geleden
  Waar blijven ginder de senaat en de senators ? ? ? Ze kunnen er tegen gaan ! ! !
 • Liesbeth Cuppens

  10 maanden geleden
  Ze maken nu al sketches over de Amerikaanse politiek. Van deze verkiezingen gaat men een film maken.
 • Carla Van Geel

  10 maanden geleden
  Trump kan niet normaal denken. Als hij verliest moet iedereen verliezen en als hij wint ook want anders zou hij niet de hoogste zijn. Wat Melania en de kinderen hieronder voelen... voelen?  kent hij niet. Trump heeft geleerd dat hij alleen telt als winnaar. Zolang hij niet onder medisch toezicht wordt geplaatst zal hij alles wat te realiseren is in het land blokkeren. Een mooie kans voor zijn tegenstanders om het land nadeel te berokkenen, maar zelfs dat raakt zijn koude kleren niet.