President-elect Joe Biden.
Volledig scherm
President-elect Joe Biden. © AP

Historisch record Joe Biden nu dicht bij kaap van 80 miljoen voorkeurstemmen

President-elect Joe Biden heeft al lang het vorige record van het persoonlijk aantal voorkeurstemmen van Barack Obama gebroken. Hij rondde eerst de kaap van 70 miljoen, waar Obama in 2008 net niet overging, en staat nu zelfs dicht bij die van 80 miljoen.

2 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  Een zeer goede opvolger van Obama, de beste president ooit. 
 • leo hoes

  1 jaar geleden
  Vloeken, twitteren, miljoenen neertellen ( niet die van hem maar van zijn aanhangers)om hertellingen te laten gebeuren, de normale gang van zaken verstoren zodat zijn opvolger niet kan werken, jammeren en wenen als een verwend nest. De wereld zal zeker niet slechter zijn als deze clown president-af is.
 1. Republikeinse politici: “Dit is hoe een verkiezingsuitslag wordt betwist in bananenrepublieken”

  Republi­kein­se politici: “Dit is hoe een verkie­zings­uit­slag wordt betwist in bananenre­pu­blie­ken”

  De meeste Republikeinse politici hielden zich de voorbije maanden koest, terwijl president Trump onophoudelijk bleef beweren dat Joe Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige verkiezingsfraude en zijn aanhangers opriep om zich tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen te verzetten. Maar nu het drama volledig op de spits gedreven is, betogers met geweld het Capitool zijn binnengedrongen en er zelfs iemand werd neergeschoten, komt er vanuit zijn eigen partij eindelijk kritiek op Trumps opruiende retoriek.
 2. Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Waarom Republi­kein­se kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.