Hillary Clinton wuif naar het publiek na een debat met Donald Trump in 2016.
Volledig scherm
Hillary Clinton wuif naar het publiek na een debat met Donald Trump in 2016. © AFP

Hillary Clinton deelt warme brief die George H.W. Bush achterliet voor zijn opvolger Bill Clinton: “Zo doen we het in Amerika”

Een week na de Amerikaanse verkiezingen en drie dagen nadat duidelijk werd dat Joe Biden de strijd om het Amerikaanse presidentschap gewonnen heeft, weigert Donald Trump te erkennen dat hij in januari het Witte Huis moet verlaten. Meer nog, op Twitter blijft hij uitschreeuwen dat hij de verkiezingen zal winnen. Hillary Clinton, die in 2016 de verkiezingen verloor van Trump, deelde vandaag op Instagram de brief die haar man Bill kreeg van George H.W. Bush op de dag van zijn inauguratie.

11 reacties

 • Ivan Smissen

  5 maanden geleden
  Dat is de kern van democratie: grondig van mening verschillen, stevig debatteren maar elkaar wel respecteren. Vandaag wordt er op de man gespeeld. Trump had geen interesse om een inhoudelijk debat te voeren: het was "crooked Hillary" en "sleepy Joe". Geen greintje klasse...
 • Catherine MISTIAEN

  5 maanden geleden
  Hartverwarmende klasse van George. Zoals president Biden het zei in zijn blijde boodschap: het is de persoonlijke goodwill die het doet, niet 1 of andere verre, mysterieuze kracht. Goodwill is iets heel gewoons en alledaags. (Maar is in feite wel iets magisch, want ieder mens herkent het).
 • Jonny Van den Bruel

  5 maanden geleden
  Dat heet respect. Knap van Bush! Zoveel Amerikanen kreunen al vier jaar onder het Stockholm-syndroom: ze begonnen het abnormale 'normaal' te vinden: leugens, vernederingen, bluf, belastingontduiking, discriminatie, klimaatontkenning, onterechte verdachtmakingen, ... uitgebraakt door hun president. Hopelijk brengt Biden weer aandacht voor constructieve menselijke waarden en worden we dat eindelijk weer gewoon.
 • Christiaan GOETHALS

  5 maanden geleden
  Zo hoort het, blijkbaar zijn er die dit niet snappen.
 • JOHAN VLEIRICK

  5 maanden geleden
  Bewijs dat Bush sr. ook in het verlies een een echte gentleman was! Iets wat je van Trump absoluut niet kan zeggen!
 1. Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Waarom Republi­kein­se kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.
 2. Rapport inlichtingendiensten VS: Pogingen van Rusland, maar niet van China, om verkiezingen te beïnvloeden
  2

  Rapport inlichtin­gen­dien­sten VS: Pogingen van Rusland, maar niet van China, om verkiezin­gen te beïnvloe­den

  De Russische overheid probeerde tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 “misleidende of onbewezen beweringen” over Joe Biden te verspreiden via bondgenoten van voormalig president Trump en diens administratie. Dat blijkt vandaag uit een nieuw rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Poetin keurde de pogingen tot verkiezingsinmenging goed, zo blijkt.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"