Vreugde op Times Square in New York City. Rechts: Nadine Van Der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde op Times Square in New York City. Rechts: Nadine Van Der Linden. © REUTERS

COLUMN. Amerika. De liefde is onvoorwaardelijk. Wie er ook president is of wordt, ik zal er altijd naartoe willen

De luchthavens zijn vreselijk. Dat machtsvertoon van uniformen die je in Atlanta of Boston door allerlei gangen sturen, tot je aan een glazen hokje komt. Je legt je bruine reispas open, een 'immigration officer' vraagt bits-routineus wat je precies komt doen, waarop je zo onschuldig mogelijk vertelt dat je toerist bent. Vingertip hier, foto daar, "no smiling please", er wordt niet gelachen. Een nijdige stempel. Je mag binnen.

33 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Als toerist is het leuk. Schitterende natuur en in de steden ook oké als je de achterbuurten mijdt. Maar de american dream is een illusie. En in de bible belt krijg je gewoon schrik van de negatieve vibes. Ze geloven niet in de evolutie, alleen in God en dat geloof moet alles rechtvaardigen, ze zijn zo racistisch en sexistisch als de pest en hun imago hangt af van de grootte van hun wapens en de horsepower van hun hummers. Ik ben er op rondreis geweest, heb m'n portie gehad. 
 • Eddy Heylen

  2 maanden geleden
  Jeanneau Van Megroot het stemmen per post bestaat al een eeuwigheid in de VS. Het zijn de republikeinen die het ingevoerd hebben.
 • Arie Verwimp

  2 maanden geleden
  Inderdaad vera ik ben ook al op rondreis geweest in florida en het is een geweldig land..heg enige dat mij stoort daar is dat je er geen 2 min mag stilstaan of ze komen vragen om u te helpen en dan te vragen van waar je komt.
 • imke de meester

  2 maanden geleden
  Jeanneau : ook in België kan je per brief stemmen, men moet naar het consulaat of naar de ambassade gaan. 
 • Etienne De Pauw

  2 maanden geleden
  Zoals bij zo vele landen: leuk om op reis te gaan ... zo lang je geld hebt. Maar om er te wonen? Werkelijk àlles draait er om geld, men kijkt zelfs naar de postcode om je” in te schatten”. Niets cultuur, alleen maar schone schijn, een fraaie maar lege doos. Ik ga er al ruim 30 jaar heen maar het is lang niet meer wat het ooit was. Vooral nu met al dat geweld en de bangelijk diepe sociale kloof. Lijkt soms wel een andere wereld, helaas niet meer “de nieuwe”...
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt