AFP
Volledig scherm
© AFP

Campagneleider Trump: “Sta paraat voor protestacties” - Trump rijdt met konvooi voorbij feestende menigte

Joe Biden is verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Democraat heeft nu voldoende kiesmannen verzameld om over de drempel van 270 te springen en zittend president Donald Trump te verslaan. Die weigert zijn nederlaag voorlopig toe te geven. Volg alle ontwikkelingen en resultaten hier live.

262 reacties

 • dirk declercq

  9 maanden geleden
  Eindelijk weer een president die weet waarover hij praat. Hopelijk is de ellendige periode van wissels, binnen de entourage van de president, voorbij. Nog nooit meegemaakt! Trump was het presidentschap onwaardig.
 • Christian Deckers

  9 maanden geleden
  Biden is nog wel doenbaar voor USA - een 200% kapitalist en wat progressief in Amerika betekent is nog geen 10% van wat wij onder progressief verstaan -, maar zijn Kamala is een volbloed-communiste.  Harris- en Sanders-gezinden zullen hun eigen koers eisen en de Democraten in 2 partijen doen uiteenvallen. De Republikeinen komen zo voor 25 jaar in een zetel terecht. Na Biden komt Trumps schoonzoon naar voor en zijn dochter wordt de volgende first lady. 
 • Gino Denil

  9 maanden geleden
  Trump wordt zelfs geflikt door zijn eigen achterban. Die verspreiden allerlei valse beweringen over fraude. En een karakter als Trump gelooft die dan meteen. Zo een leugen is al de hele wereld rond tegen dat de waarheid nog maar de deur uit is en die bewering weerlegd wordt. 
 • Patrik De Weirdt

  9 maanden geleden
  Rudy Giuliani heeft het fout: niet de rechtbanken beslissen de verkiezingen, dat doen de kiezers.
 • Ferdi Wuytack

  9 maanden geleden
  Als iedereen hier zijn gelukwensen aan Biden neerpent kan ik niet achterblijven. Mijn gelukwensen. Uw nederige onbekende die je van haar noch pluimen kent.