Volledig scherm
© EPA

Biden geeft overwinningsspeech: “Laat ons het land zijn dat we kunnen zijn: verenigd, gesterkt en genezen”

Joe Biden, de Democratische kandidaat die de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen heeft, heeft vannacht een overwinningsspeech gegeven in zijn thuisstaat Delaware. Daarmee eist hij de overwinning op, nu blijkt dat hij ook in Pennsylvania aan de leiding staat. De president-elect beklemtoonde in zijn toespraak het belang van eenheid in het land, dat momenteel erg verdeeld is. Hij beloofde er te zijn voor elke Amerikaan en roept de inwoners op om de vijandigheden jegens elkaar achterwege te laten. Zijn administratie zal de meest diverse ooit zijn, beklemtoonde hij. Bidens running mate Kamala Harris stelde tijdens haar toespraak dat de democratie in de VS bij deze verkiezingen op het spel stond.

55 reacties

 • Jef Gevers

  2 maanden geleden
  Biden is nog geen president en gaat hij nooit worden door deze stunt van de media gaat men de dems zo opjutten dat ze weer geweld gaan plegen wanneer ze vernemen dat trump eerlijk heeft gewonnen en hun frauduleus plan mislukt is !!
 • Jan Depoortere

  2 maanden geleden
  Al de beschuldigingen van de democraten aan het adres van Trump, hoe Rusland en China de verkiezingen beïnvloedden. Allemaal zonder enig vorm van bewijs, en nu Trump beschuldigen dat hij een slechte verliezer is?Mensen die denken dat democraten 'beschaafd' zijn, hebben het geheugen van een fruitvlieg, er is maar weinig in de wereld die aan hun haat kan tippen. Ze hebben hun land aan de rand van civiele oorlog gebracht. Noem een president van de afgelopen decennia, die geen oorlog startte.
 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  BIDEN heeft enkel gewonnen door de corona.Nu willen ze met Biden wéér politieagent van de wereld spelen binnen de VN en oorlog stoken.Benieuwd of 'democraat' Biden de sancties en het bevriezen van bank tegoeden tegen Venezuela zal opheffen of juist versterken.
 • Freddy Cooreman

  2 maanden geleden
  Ik denk dat intellectueel rechts stiekem blij is dat ze van hun uithangbord verlost zijn.
 • Jozef Beunen

  2 maanden geleden
  Ik begrijp nog altijd dat gedoe rond die fraude niet. Als je daar toch van overtuigd bent en dat al dagen roept, toon het bewijs dan! Dat we er niks van zien, zegt genoeg. Dus de overwinning is terecht voor Biden. Nu even wat rust en verzoening creëren, daarna terug opbouwen. Dat is wat de wereld nodig heeft nu.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt