Democratische presidentskandidaat Joe Biden tijdens zijn toespraak in Wilmington, Delaware. (16/09/2020)
Volledig scherm
Democratische presidentskandidaat Joe Biden tijdens zijn toespraak in Wilmington, Delaware. (16/09/2020) © AFP

Biden ‘diskwalificeert’ Trump, medewerker Witte Huis besmet met coronavirus

UPDATEIn de Verenigde Staten heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zijn Republikeinse rivaal Donald Trump woensdag scherp aangevallen. Tijdens een toespraak in de staat Delaware, zei Biden dat het falen van Trump om de coronapandemie aan te pakken hem "helemaal heeft gediskwalificeerd" voor het presidentschap. Even later maakte Trump bekend dat een medewerker van het Witte Huis besmet is geraakt met longvirus. 

 1. OVERZICHT. Overwinning Biden steeds meer binnen handbereik

  OVERZICHT. Overwin­ning Biden steeds meer binnen handbereik

  Vier dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er officieel nog steeds geen winnaar. In de staten Arizona, Nevada, Pennsylvania, Georgia en North Carolina worden nog altijd stemmen geteld. In de strijdstaten Pennsylvania en Georgia staat Joe Biden ondertussen aan de leiding. Als hij Pennsylvania effectief binnenhaalt, is Biden verzekerd van het presidentschap. Zelf is de Democraat ervan overtuigd dat hij de verkiezingen zal winnen, zo zei hij vannacht tijdens een toespraak, waarin hij opriep tot kalmte en verzoening. Trump blijft zich via Twitter weren als een duivel in een wijwatervat.
 2. FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kiezers kregen geen foute stiften
  PREMIUM

  FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kie­zers kregen geen foute stiften

  Ze zijn niet meer te tellen, de beweringen over verkiezingsfraude in de VS die de ronde doen op sociale media of al tot rechtszaken hebben geleid. Maar een overtuigend bewijs van doelbewust bedrog op zo'n grote schaal dat het de uitslag zou kunnen beïnvloeden, is er tot nu toe niet. Wij factcheckten enkele van de opvallendste — en ontdekten dat de traagheid van de tellingen ook aan de Republikeinen zelf ligt.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren