Voormalige vicepresident en huidig presidentskandidaat Joe Biden tijdens zijn acceptatiespeech. (20/08/2020)
Volledig scherm
Voormalige vicepresident en huidig presidentskandidaat Joe Biden tijdens zijn acceptatiespeech. (20/08/2020) © Photo News

Biden aanvaardt nominatie en belooft “president voor alle Amerikanen” te zijn

Joe Biden wil, als hij in november gekozen wordt tot Amerikaans president, een leider zijn die het land verzoent en beloofde de Verenigde Staten uit de duisternis van tegenstellingen te halen waarin het nu verkeert. Biden accepteerde met zijn speech donderdagavond, op de laatste dag van de Democratische Conventie, officieel de nominatie als presidentskandidaat van zijn partij. Hij deed dat tijdens de afsluitende toespraak van de vierdaagse bijeenkomst.

 1. Biden ‘diskwalificeert’ Trump, medewerker Witte Huis besmet met coronavirus
  UPDATE

  Biden ‘diskwali­fi­ceert’ Trump, medewerker Witte Huis besmet met coronavi­rus

  In de Verenigde Staten heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zijn Republikeinse rivaal Donald Trump woensdag scherp aangevallen. Tijdens een toespraak in de staat Delaware, zei Biden dat het falen van Trump om de coronapandemie aan te pakken hem "helemaal heeft gediskwalificeerd" voor het presidentschap. Even later maakte Trump bekend dat een medewerker van het Witte Huis besmet is geraakt met longvirus.
 2. Trump en Biden houden het beschaafd en inhoudelijk in laatste debat voor verkiezingen: "We kunnen dit land niet stilleggen”
  Play

  Trump en Biden houden het beschaafd en inhoude­lijk in laatste debat voor verkiezin­gen: "We kunnen dit land niet stilleggen”

  Een wereld van verschil met het eerste debat was het. Tijdens het tweede en meteen ook laatste debat tussen de Donald Trump en Joe Biden hielden zowel de Republikeinse president als zijn Democratische uitdager het beschaafd en behoorlijk inhoudelijk. Biden verweet Trump vooral de afgelopen vier jaar te weinig gedaan te hebben om van de VS een beter land te maken, terwijl Trump de vroegere vicepresident verschillende keren onder de neus wreef dat hij onder Obama acht jaar de tijd heeft gehad het land te hervormen, maar niets heeft gedaan.