AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

ANALYSE. Joe Biden staat nu écht wel op kop

De Amerikaanse verkiezingen baden nog altijd in grote onzekerheid. Maar de Democraat Joe Biden staat nu wel in alle opzichten op kop. Hij heeft zojuist ook de leiding genomen in Michigan, waarmee hij zelfs zonder het nog fel betwiste Pennsylvania aan de nodige 270 kiesmannen zou kunnen geraken.

31 reacties

 • Christine Laevers

  9 maanden geleden
  Freddy Caslo: Er zijn vrouwen van 90 jaar die nog aan parachutespringen doen.  Leeftijd is relatief.
 • Ine Anckaert

  9 maanden geleden
  Laat ons hopen dat Biden dit wint en dat de economische oorlog dan liggen gaat! Jammer voor Trumpie, maar hij had graag zijn schulden afgelost met zijn presidentiele passage, maar dit is (mede door Covid) eventjes anders uitgedraaid!!
 • hugo van der speeten

  9 maanden geleden
  Links is tegen de democratie en zal dit met alle middelen proberen te bereiken. De dag dat rechts ook zo reageert met betogingen en vernielingen is het deksel van de ketel en dit met dank aan het onverdraagzaam links die kost wat kost hun gelijk willen halen.
 • Walter De Vuyst

  9 maanden geleden
  Populisten en nationalisten gaan dat niet graag horen !
 • Ferdinand Nuyts

  9 maanden geleden
  Rosanne Van Daele, in België is het nog erger dan in USA, daar winnen de  verliezende partijen. 
 1. Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Waarom Republi­kein­se kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.