President Trump op een verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania.
Volledig scherm
PREMIUM
President Trump op een verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania. © Photo News

Amerikanen blijven geloven dat Trump wint terwijl Biden hem stilaan verplettert in de polls

Zeventien procent. Zoveel staat Joe Biden op kop in één van de recentste polls. De grootste kloof in een kwarteeuw zo kort voor de verkiezingsdag. Toch blijft een meerderheid van de Amerikanen geloven dat Donald Trump zal winnen. Komt dat louter door het trauma van vier jaar geleden? Of is de hoop van Republikeinen en de vrees van Democraten nog altijd gegrond?

 1. OVERZICHT. Overwinning Biden steeds meer binnen handbereik

  OVERZICHT. Overwin­ning Biden steeds meer binnen handbereik

  Vier dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er officieel nog steeds geen winnaar. In de staten Arizona, Nevada, Pennsylvania, Georgia en North Carolina worden nog altijd stemmen geteld. In de strijdstaten Pennsylvania en Georgia staat Joe Biden ondertussen aan de leiding. Als hij Pennsylvania effectief binnenhaalt, is Biden verzekerd van het presidentschap. Zelf is de Democraat ervan overtuigd dat hij de verkiezingen zal winnen, zo zei hij vannacht tijdens een toespraak, waarin hij opriep tot kalmte en verzoening. Trump blijft zich via Twitter weren als een duivel in een wijwatervat.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance