Mark Kelly (links) wordt ingezworen door vicepresident Mike Pence (rechts) in het gezelschap van zijn vrouw Gabby Giffords.
Volledig scherm
Mark Kelly (links) wordt ingezworen door vicepresident Mike Pence (rechts) in het gezelschap van zijn vrouw Gabby Giffords. © EPA

Amerikaanse ex-astronaut Mark Kelly stapt in de politiek en wordt senator

De meerderheid van de Republikeinse partij in de huidige Amerikaanse Senaat is geslonken van 53 naar 52 zetels. De op 3 november in Arizona verkozen Democraat Mark Kelly heeft vandaag de eed afgelegd.

0 reacties

 1. “Donald Trump plant nieuwe rally’s rond verkiezingsresultaat”

  “Donald Trump plant nieuwe rally’s rond verkie­zings­re­sul­taat”

  Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump wil blijven hameren op de stelling dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Trump overweegt om manifestaties te houden in de stijl van verkiezingsbijeenkomsten, berichten Amerikaanse media als Axios en CNN op basis van ingewijden. Ook worden mogelijk overlijdensberichten gepresenteerd van overleden kiezers in wiens naam volgens de Trump-campagne toch zou zijn gestemd.
 2. Biden roept op tot kalmte: “We zijn misschien tegenstanders, maar we zijn geen vijanden, we zijn Amerikanen”

  Biden roept op tot kalmte: “We zijn misschien tegenstan­ders, maar we zijn geen vijanden, we zijn Amerikanen”

  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft vannacht in een toespraak het volk opgeroepen tot geduld terwijl de laatste stemmen worden geteld. Alles wijst er wel op dat hij en zijn kandidaat-vicepresident Kamala Harris met de overwinning aan de haal zullen gaan, zei de Democraat. Hij erkent ook de extreme polarisering in het land en roept de burgers op tot eenheid. Een speech met een verzoenende toon, die niet harder kan verschillen van de strijdvaardige toespraak van Donald Trump een dag eerder: die probeerde immers de volkswoede aan te wakkeren met de bewering dat er grootschalige verkiezingsfraude in het spel is en dat de Democraten de verkiezingen proberen te stelen.
 3. Fox News en andere pro-Trump-media trekken fraudeclaims in na dreiging met rechtszaak

  Fox News en andere pro-Trump-me­dia trekken fraude­claims in na dreiging met rechtszaak

  Smartmatic, de fabrikant van elektronische stemmachines en verkiezingssoftware die op veel plaatsen gebruikt werden bij de recentste Amerikaanse presidentsverkiezingen, dreigt ermee Fox News en de andere rechtse mediakanalen Newsmax en OANN (One America News Network) voor de rechter te dagen. De zenders beweren immers al wekenlang dat Smartmatic sjoemelsoftware gebruikt die de uitslag van de verkiezingen zou hebben gewijzigd. Nu hen mogelijk een rechtszaak boven het hoofd hangt, trekken de zenders een na een hun ongefundeerde beweringen weer in.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel