Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wout van Aert: “De koers begon goed voor mij, maar die lekke band gooide roet in het eten”

WK veldrijdenWout van Aert baalde natuurlijk als een stekker, nadat een lekke band roet in het eten gooide op het WK veldrijden. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik zat op een gegeven moment in een gunstige situatie, maar lek rijden kost teveel tijd. En ik ben teleurgesteld in mezelf, ik heb niet teruggevochten zoals ik dat normaal kan. Ik denk dat ik lek reed langs de eerst wisselpost. Ik denk niet dat ik helemaal direct lek stond, ‘t was een leegloper. Soit, ik verlies er een halve minuut mee, nadien kwam ik nog één keer dichter, maar nadien ontplofte ik.”

42 reacties

 • peter lamers

  1 jaar geleden
  Er is geen betere nu als mvdp maar als matheu lek had gereden dan zeggen die België niet veel
 • Marleen Eeckhout

  1 jaar geleden
  Winnen of verliezen door pech . Het is steeds een ongelijke strijd . Wie de echte winnaar zou geweest zijn zal men nooit weten ! Jammer zo is het !
 • WILLY DESMET

  1 jaar geleden
  vdp heeft volgens mij mentaal de bovenhand genomen door uitdrukkelijk te verklaren dat het parcours hem aangenaam verraste . hij bevestigde dit voor de start en voegde er aantoe dat door de veranderde weersomstandigheden het hem nog meer beviel . dat heeft zeker gespeeld in het hoofd van wout. niettemin chapeau voor die twee klasbakken suppoter van mathieu maar bewondering voor wout
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Het verschil tussen beiden is gewoon te klein om dertig seconden goed te maken. Dan rij je je gewoon kapot, of je komt geen meter dichter, zo simpel is het. Nooit van zijn leven dat Van Aert die koers had verloren nog. Zeker zo'n parcours met dat zand voor de brug is meer doseren dan extra gas geven nog. Hij heeft het enkele keren gedaan met als resultaat dat ie maar half boven raakte.
 • Eric Couwels

  1 jaar geleden
  @louis meeus... De slimste heeft gewonnen. Hij wist dat Wout ging lekrijden. Als één van hen een lekke band krijgt, is het over, nooit anders geweten. Mathieu had geluk.
 1. Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehandeling chemotherapie”
  Play
  Veldrijden
  82

  Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehande­ling chemothera­pie”

  De cross staat in rep en roer. Toon Aerts (28) heeft positief getest bij een controle buiten competitie half januari. Het gaat om een medicijn tegen borstkanker. De renner schreeuwt zijn onschuld uit, zijn ploeg Baloise Trek Lions steunt hem. Professor Peter Van Eenoo geeft uitleg bij het nut van het middel voor atleten: “Op zich heeft het geen prestatiebevorderend effect, maar het werkt andere middelen in de hand.”