AFP
Volledig scherm
© AFP

Wout van Aert daags na triomf: "Een wereldtitel steel je nooit"

"Een wereldtitel steel je nooit, ook al heeft pech een grote rol gespeeld", zo verklaarde veldrijder Wout van Aert op de hoofdzetel van sponsor Crelan te Brussel.

 1. Van Aert spoelt turbulente week op grandioze wijze door: "Heb veel moeten slikken, maar heb het toch geflikt!"

  Van Aert spoelt turbulente week op grandioze wijze door: "Heb veel moeten slikken, maar heb het toch geflikt!"

  Alweer prijs! Wout van Aert mag zich voor de tweede keer in zijn nog altijd heel jonge carrière wereldkampioen veldrijden noemen. Een serieus gewicht is van zijn schouders gevallen daar in Luxemburg. Na een hectische periode met eerst hardnekkige knieproblemen en dan een relletje rond formulieren van de dopingcontrole was hij erop gebrand om iedereen lik op stuk te geven. En dat heeft hij ook gedaan, al had de triomfator ook oog voor de brute pech van zijn grote rivaal.
 2. Wout van Aert volgt zichzelf op als wereldkampioen, vier (!) lekke banden geven Van der Poel de doodsteek
  wk veldrijden

  Wout van Aert volgt zichzelf op als wereldkam­pi­oen, vier (!) lekke banden geven Van der Poel de doodsteek

  Dubbel feest in Lille! Na Sanne Cant gisteren heeft ook Wout van Aert voor een Belgische wereldtitel gezorgd op het WK veldrijden. Onze 22-jarige landgenoot kreeg het wel niet in de schoot geworpen want zijn grote uitdager Mathieu van der Poel schoot furieus uit de startblokken. Pas na een halfuur jagen op zijn prooi had Van Aert zijn Nederlandse rivaal te pakken en vervolgens kregen we een ware materiaalslag. Van der Poel reed maar liefst vier keer lek, de aanhoudende miserie sloeg hem prompt in de benen. Te veel pech, de veer volledig gebroken. Wout van Aert, die had wel de goeie tubes gekozen en soleerde zo met veel bravoure naar zijn tweede wereldtitel op rij. Zilver voor pechvogel Mathieu, het brons is voor Kevin Pauwels.