Burgemeester Jean-Marie Dedecker legt bom onder BK veldrijden in Middelkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jean-Marie Dedecker legt bom onder BK veldrijden in Middelkerke. © Photo News/Belga

Wordt de kerstperiode in het veld onthoofd? BK op de helling na bom Jean-Marie Dedecker, ook andere crossen onder druk door verbod op publiek

VeldrijdenWat een opdoffer. De leukste periode in de cross komt eraan, alle vedetten zijn er weer bij, maar net nu gaan de deuren dicht voor de fans. Balen, niet in het minst voor de organisatoren. Het BK staat op de helling en ook andere organisaties komen onder druk te staan. Krijgen we een onthoofde kerstperiode in het veld? “We kijken naar Belgian Cycling, de ploegen en de renners. Wij hopen op solidariteit, net als vorig jaar.” 

101 reacties

 • Peter Knaap

  11 maanden geleden
  Met 10.000 gaan wandelen op het strand mag wel. dus allen er naartoe .
 • EDDY PLAS

  11 maanden geleden
  En wat gebeurt er met de reeds verkochte tickets voor zondag en woensdagavond
 • Dirk Van Den Bossche

  11 maanden geleden
  BK in Brussel geven , daar mogen elke week 50.000 betogers samen komen , zonder dat er iets te zien is. Er is ten andere een betoging gepland op de dag van BK. Dus als deze mag doorgaan van Close , dan geef ik DeDecker het recht om volk op de cyclocross toe te laten
 • rik casteleyn

  11 maanden geleden
  Schaf het volledig programma van de veldrijders af en geef hen hun startpremie als vergoeding . Ze kunnen zich voorbereiden op het wegseizoen als die er komt . Bende lamzakken die ministers van sport .
 • Frans Peeters

  11 maanden geleden
  Voor een goede sterke griep moet alle plezier afgedaan worden als gevaarlijk, ons ganse sociale systeem en economie zal zo wie zo instorten
 1. Niels Albert brandt Vanthourenhout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  1

  Niels Albert brandt Vanthouren­hout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”

  Onze columnist Niels Albert zag dit weekend de rentree van de wereldkampioen in het veld. Was het in Merksplas duidelijk dat hij nog niet zoveel op de crossfiets had gezeten, dan zag je daar zondag in Overijse niet veel meer van, klinkt het. Maar het idee dat Pidcock vanaf volgend weekend moeilijk te verslaan zal zijn, daar doet onze columnist niet aan mee. “Als Vanthourenhout in Overijse één belangrijk signaal gaf, dan is het wel dat het kán.” Ook als Van der Poel en Van Aert terugkeren. Vandaar zijn warme oproep: “Werp niet bij voorbaat de handdoek.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 1. Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross
  1

  Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudi­ge wereldkam­pi­oen op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Zondag maakt Wout van Aert zijn langverwachte rentree in het veld. De Belgische kampioen verschijnt aan de start van de Wereldbekermanche in Antwerpen. Samen met Mathieu van der Poel - die vorige week bij zijn wederoptreden meteen aan het langste eind trok - is hij de duurste renner in de Gouden Cross, maar Van Aert is een garantie op veel punten. Neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden Cross-ploeg? Of neem je een risico en laat je hem links liggen?