Het afgelopen WK kregen we een volledig Belgisch podium. Herhaling in Hoogerheide?
Volledig scherm
Het afgelopen WK kregen we een volledig Belgisch podium. Herhaling in Hoogerheide? © BELGA

WK veldrijden 2014 in Hoogerheide

Hoogerheide kreeg vandaag de organisatie van het wereldkampioenschap veldrijden voor 2014 toegewezen. Dat meldden de Nederlandse organisatoren. De Internationale Wielerunie UCI maakte in het Oostenrijkse Salzburg een keuze uit drie kandidaten. Hoogerheide kreeg de voorkeur op het Franse Nommay en het Italiaanse Trentino.

 1. Sven Nys vindt dat startgelden zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”
  Play
  Veldrijden

  Sven Nys vindt dat startgel­den zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”

  Niet Mallorca, wel Spa. Sven Nys leeft er in een bubbel met zijn team Telenet–Baloise Lions toe naar de start van het veldritseizoen, waar startgelden op de helling staan en ook het publiek nog een vraagteken is. Volgens Nys moet de focus vooral liggen op het rijden van zoveel mogelijk koersen, maar voor hem moeten startgelden zeker niet helemaal verdwijnen.
 2. De cross gaat door, maar zonder publiek: “Als mensen mogen rondlopen in pretparken, waarom dan niet in een weide?”
  PREMIUM
  Veldrijden

  De cross gaat door, maar zonder publiek: “Als mensen mogen rondlopen in pretparken, waarom dan niet in een weide?”

  De fans van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt moeten niet wanhopen: de meeste crossen volgen het voorbeeld van Diegem niet en blijven tot nader order op de kalender staan. Minpuntje: het zal voorlopig zonder (betalend) publiek zijn. Of het moet zijn dat er een coronaprotocol komt zoals in het voetbal. “Als mensen mogen rondlopen in pretparken of kermissen, waarom dan niet in een weide?”