Mathieu van der Poel op de Wereldbekermanche in Koksijde.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel op de Wereldbekermanche in Koksijde. © BELGA

Wereldbekermanche veldrijden in Koksijde gaat niet door, Nys: “Waarom trekt een lokaal bestuur de stekker uit de toekomst van onze sport?”

VeldrijdenDe Wereldbekermanche veldrijden van Koksijde, die voorzien was op 22 november, gaat niet door. Het schepencollege van Koksijde nam die beslissing door de stijgende coronacijfers. Eerder verdween ook Diegem al van de Wereldbekerkalender. Voormalig wereldkampioen Sven Nys is niet te spreken over de beslissing.

  1. Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblokkeerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”
    Play
    Veldrijden

    Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblok­keerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”

    Thibau Nys heeft de eerste manche van de Superprestige in Gieten niet beëindigd. Nys kwam ten val in de Superprestige, waar beloften en profs samen koersen, bezeerde daarbij zijn rug en gaf op. "Ik heb de val niet zien gebeuren”, vertelde vader Sven Nys voor de camera van Play Sports. "Maar ik hoorde dat het wel stevig was en hij over de kop ging bij zijn val."