Mathieu van der Poel op de Wereldbekermanche in Koksijde.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel op de Wereldbekermanche in Koksijde. © BELGA

Wereldbekermanche veldrijden in Koksijde gaat niet door, Nys: “Waarom trekt een lokaal bestuur de stekker uit de toekomst van onze sport?”

VeldrijdenDe Wereldbekermanche veldrijden van Koksijde, die voorzien was op 22 november, gaat niet door. Het schepencollege van Koksijde nam die beslissing door de stijgende coronacijfers. Eerder verdween ook Diegem al van de Wereldbekerkalender. Voormalig wereldkampioen Sven Nys is niet te spreken over de beslissing.

  1. “Of elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd is op mij? (lacht) Ik hoor soms wel dat ik er leuk uitzie”
    Play
    Veldrijden

    “Of elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd is op mij? (lacht) Ik hoor soms wel dat ik er leuk uitzie”

    Vanavond is Ceylin Alvarado om 22u45 op Play Sports 1 de eerste vrouwelijke gast van het nieuwe seizoen van ‘Hoogvliegers’. Geert De Vlieger ging langs bij de rijzende ster in het veldrijden voor een uitgebreide babbel, waarvan je hierboven een voorsmaakje krijgt. Zo confronteert de journalist van Play Sports de huidige wereldkampioene met een uitspraak van Paul Herygers, als zou elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd zijn op Ceylin. Dat vindt de Nederlandse vooral grappig. En ze geeft al lachend toe: “Ik krijg wel commentaar dat ik er leuk uitzie of dat ik een sympathiek meisje ben.” De Vlieger en Alvarado hebben het onder andere ook over haar rol als ambassadeur voor het veldrijden en de vrouwensport. Een zelfzekere Alvarado verstopt zich daarbij niet.