Volledig scherm
© MVS

'Werel 5' van Danny Van Beversluys grote slokop in WK-special van Gouden Cross

Gouden CrossDanny Van Beversluys uit Zingem is de winnaar van de zeventiende speeldag van dit seizoen van de Gouden Cross, de WK-special! Danny behaalde met zijn team ‘Werel 5’ 542 punten. Hij wint een Ridley crossfiets én, niet te vergeten, als winnaar van de extra WK-prijs een ALL-IN-ZONVAKANTIE naar Sardinië. Proficiat, Danny!

 1. “Grenzen verleggen doe je ook tijdens je verlof”: Sven Nys doet volgers versteld staan met straffe oefening van Thibau
  Play
  Time-out

  “Grenzen verleggen doe je ook tijdens je verlof”: Sven Nys doet volgers versteld staan met straffe oefening van Thibau

  ‘t Seizoen zit er nu ook officieel op voor Thibau Nys (17). De juniorenwereldkampioen sloot vandaag af met een zege in Leuven, zijn 22ste van het seizoen. Tijd voor wat rust, dus, al lijkt dat bij Nys Junior eerder relatief. Vader Sven deelde op Instagram immers trots een filmpje van een straffe stabiliteitsoefening van zijn zoon. “Off-season start vandaag! Maar grenzen verleggen doe je ook tijdens je verlof”, schrijft Nys bij de beelden. Thibau is te zien in vrijetijdskleding, dus lijkt het vooral om wat spielerei te gaan. Maar de volgers van Sven zijn toch onder de indruk van het evenwichtsgevoel van het veldrittalent...
 1. Sven Nys vindt dat startgelden zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”
  Play
  Veldrijden

  Sven Nys vindt dat startgel­den zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”

  Niet Mallorca, wel Spa. Sven Nys leeft er in een bubbel met zijn team Telenet–Baloise Lions toe naar de start van het veldritseizoen, waar startgelden op de helling staan en ook het publiek nog een vraagteken is. Volgens Nys moet de focus vooral liggen op het rijden van zoveel mogelijk koersen, maar voor hem moeten startgelden zeker niet helemaal verdwijnen.
 2. Sweeck wou in slotcross iets terugdoen voor ploegmaat Vanthourenhout: "Het heeft niet mogen zijn"
  Veldrijden

  Sweeck wou in slotcross iets terugdoen voor ploegmaat Vanthouren­hout: "Het heeft niet mogen zijn"

  Met een snedige demarrage in de slotronde legde Laurens Sweeck de basis voor zijn overwinning zondag in Oostmalle. Het werd zijn zesde zege van het seizoen. Bovendien werd de Belgische kampioen ook nog eindwinnaar van de Superprestige. Toch kende Sweeck in Oostmalle ook zijn portie tegenslag. Zeker bij de start. En hij sakkerde achteraf omdat hij ploegmakker Michael Vanthourenhout niet aan de zege had kunnen helpen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement