Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Waarom van Aert wél en Van der Poel niét tegen de koude kon: “Alles begint met de mindset”

VeldrijdenDat hij de Wereldbeker cross in Dendermonde snel zou vergeten, beloofde Mathieu van der Poel na afloop. De wereldkampioen verloor, in omstandigheden en op een parcours waar hij van gruwelde, haast drie minuten op zijn grote rivaal Wout van Aert. En dat, zegt bondsdokter Kris Van der Mieren, zal langer in het hoofd van Van der Poel blijven hangen dan hij zelf wil. “Hier zal Mathieu de nacht voor het WK in Oostende nog van wakker liggen. Zelfs al zegt hij van niet”

15 reacties

 • glenn wouters

  4 weken geleden
  VDP is 2de, en ze spreken altijd dat hij verloren heeft. Wat hebben dan de renners vanaf plaats 3 gedaan? Gefaald, meegereden voor spek en bonen, als decorstuk gediend? Ik weet 1 ding zeker, als MVDP verloren is omdat hij 2de werd na Wout, dan weet Wout heel goed goed Matje zich nu voelt.
 • bernard deplacie

  4 weken geleden
  Dat zagen we ook al in de tour.... V Aert heeft grotere motor. Meer power. Nog meer dan Sagan. Als het gewicht er niet toe doet is hij de beste.
 • Dirk De Weert

  4 weken geleden
  Van der Poel komt wel terug hoor, no worries.
 • Roger Bosman

  4 weken geleden
  leve de Flandrien Wout.
 • René Pijnacker

  4 weken geleden
  We gaan het zien, op de Koppenbergcross 2018 werd Mathieu op 4 minuten gereden en was het ook gedaan volgens sommige kenners en wat volgde?
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk