Links: Eli Iserbyt.
Rechts: Sven Nys en de delegatie van Baloise Trek Lions.
Volledig scherm
Links: Eli Iserbyt. Rechts: Sven Nys en de delegatie van Baloise Trek Lions. © Photo News/Twitter

Veldritcircus strijkt neer in Fayetteville. Vanthourenhout: “Als we individueel rijden, zijn we geklopt” - Pidcock: “Misschien vrienden worden met Lars”

WK veldrijdenDe Belgische veldritdelegatie (en Tom Pidcock) vertrokken gisteren om 11u naar Fayetteville, waar komend weekend wordt gestreden om de wereldtitel. Ondanks fileleed - eventjes dreigden enkele renners te laat te komen - arriveerde iedereen tijdig op de luchthaven. Eli Iserbyt is de vooruitgeschoven man. “Dat streepje voor heeft hij zelf afgedwongen”, stelt bondscoach Sven Vanthourenhout, die beseft dat Pidcock enkel kan geklopt worden als België één geheel vormt.

28 reacties

 • peter De ridder

  4 maanden geleden
  Gisteren heb ik een onterechte reactie gelezen over Sanne Cant,(van wat gaat die ginder nu nog doen) . Wel die kerel moest zich schamen, wij mogen blij zijn dat Sanne dat nog wil doen goed wetende dat ze kansloos is tegen dat oranje geweld ! Ze is net nog maar eens belgisch kampioen ! En zij heeft nog een HEEL eervolle 10de plaats gehaald ,heel dikke proficiat Sanne ! Heel leuk al die foto's , het geeft een mooi sfeerbeeld al die atleten. Buiten Nys senior dan, die zijn zoon gaat uitwuiven ;-)
 • Lois Verdonk

  4 maanden geleden
  Als Nijs mee is om de ploegtactiek te bespreken wint er een Nederlander.
 • Dirk De smaele

  4 maanden geleden
  Aerts rij de eerste 2 ronden daarna kun je toch niet meer
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Als de renners zelf elkaar in de weg zouden rijden , kan geen enkele coach daar iets aan veranderen , wie ook de coach moge zijn. Je kan moeilijk op het parcours springen en iemand tegenhouden. Aan de kenners, welke coach moet het dan zijn voor jullie of aanzien jullie zichzelf als de beste coach?
 • Petra Van Weereld

  4 maanden geleden
  Met deze coach , is het weer geen Belg die wint . Snik
 1. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehandeling chemotherapie”
  Play
  Veldrijden
  82

  Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehande­ling chemothera­pie”

  De cross staat in rep en roer. Toon Aerts (28) heeft positief getest bij een controle buiten competitie half januari. Het gaat om een medicijn tegen borstkanker. De renner schreeuwt zijn onschuld uit, zijn ploeg Baloise Trek Lions steunt hem. Professor Peter Van Eenoo geeft uitleg bij het nut van het middel voor atleten: “Op zich heeft het geen prestatiebevorderend effect, maar het werkt andere middelen in de hand.”