Tom Pidcock.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Pidcock. © Photo news

“Veldrijden. Het is geen sport meer voor crossers”: ook onze chef wielrennen zag hoe er geen maat stond op Tom Pidcock

WK veldrijden“Van der Poel, Van Aert en nu Tom Pidcock hebben de voorbije jaren het veldrijden naar een ander niveau getild. Dat is een niveau waar de traditionele crossers niet meer aan kunnen”, zo zegt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck nadat die laatste vandaag al fluitend wereldkampioen werd - de eerste twee ontbraken in Fayetteville. En Ghyselinck heeft ook een duidelijke boodschap voor “alle Belgen die crossen om den brode.”

90 reacties

 • Sam Bedfort

  1 jaar geleden
  Veldrijden is zeker een sport voor crossers. Maar wanneer men omlopen als deze begint te maken, dan delft het veldrijden zijn eigen graf. Trouwens, Pidcock is sowieso van een ander niveau. Dat is zoals het wk veldlopen organiseren op een mooi gazon zodat de pistelopers er komen winnen. Dat houdt geen steek.
 • eric peirsegaele

  1 jaar geleden
  Ben het eens met Jean Gallet. Door internationalisering (USA) van het veldrijden delft de sport zijn eigen graf. Mountainbike en gravel zullen het overnemen. Beter de cross bij ons en omliggende landen houden. Ambiance en massa volk verzekerd. Neem bv. Gavere, wordt nu 12 februari ipv november georganiseerd??
 • Danny Baillien

  1 jaar geleden
  Dit was geen veldrijden meer. Veldrijden is ook met de fiets kunnen lopen. Door zand en modder. Deze omlopen zijn autosnelwegen die niets met deze sport te maken hebben. Ik vraag mij trouwens af wat ze daar zijn gaan zoeken? Organiseer het waar deze sport beoefend wordt. Waar de bakermat van deze sport ligt.
 • pierre de smet

  1 jaar geleden
  Uci , stop toch om iemand wereldkampioen te maken op één dag , neem 10 of 15 crossen met punten zoiets als de wereldbeker maar dan niet steeds op snelwegen . Maak er een mix van Tabor , Koppenberg , Zonhoven Namen , Gavere om er maar een paar te noemen alle zijn echte klassiekers .
 • pierre samaey

  1 jaar geleden
  Dit was een criterium met traplopen maar geen WK parcours waardig. Als men aan het WK wil meedoen zou men verplicht aan 15 klassementscrossen moeten hebben deelgenomen en uitgereden hebben. Zo zal de cross populair blijven, de parcours moeten weer terugkeren naar 50 jaar geleden, ploeteren en afzien nu kan men misschien eens een cross op de piste geven ook😀. De bonden kijken naar het geld en Trek Ineos waren blij. Crossers als Nys, Wellens, Declerq ea konden met moeite een kermiskoers winnen.
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.