Toon Aerts en Eli Iserbyt
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Aerts en Eli Iserbyt © BELGA

Veldrijden dreigt weggespoeld te worden door wegwielrennen, is schuiven met startuur dé oplossing? “Cross om 19 uur. Ik zie dat zitten”

VeldrijdenDe nieuwe wielerkalender geeft renners en fans iets om naar uit te kijken, maar dreigt ook slachtoffers te maken. Want wat met het veldrijden? De cross lijkt te zullen verzuipen in de massa wegwedstrijden.

 1. Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) nadat UCI opnieuw twee crossen schrapt: “Daar sta je bij en kijk je naar”
  Play
  Veldrijden

  Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) nadat UCI opnieuw twee crossen schrapt: “Daar sta je bij en kijk je naar”

  Het veldrijden zit in de hoek waar de klappen vallen: zo bevestigde de UCI vanochtend dat de wereldbekermanches van Hoogerheide en Villars zijn geschrapt en dat ook de cross van Zonhoven onzeker is. Een gevolg van de coronacrisis. Eerder werden de veldritten van Koksijde, Besançon, en Diegem al afgelast. Tomas Van Den Spiegel, CEO bij Flanders Classics, kijkt machteloos toe: “Daar kan je weinig aan doen, daar sta je bij en kijk je naar.”
 2. Sven Nys vindt dat startgelden zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”
  Play
  Veldrijden

  Sven Nys vindt dat startgel­den zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”

  Niet Mallorca, wel Spa. Sven Nys leeft er in een bubbel met zijn team Telenet–Baloise Lions toe naar de start van het veldritseizoen, waar startgelden op de helling staan en ook het publiek nog een vraagteken is. Volgens Nys moet de focus vooral liggen op het rijden van zoveel mogelijk koersen, maar voor hem moeten startgelden zeker niet helemaal verdwijnen.
 3. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”