Volledig scherm
© BELGA

Van Stybar over Bardet tot Wallays: de wegwielrenners in het veld zijn bijna niet meer bij te houden

VeldrijdenWat hebben Heinrich Haussler, Jelle Wallays en Romain Bardet gemeen? Alle drie doken ze deze winter het veld in. De wegwielrenners die aan cyclocross doen in de winter zijn bijna niet meer bij te houden.

2 reacties

 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  eric over de tijd dat u praat moesten de renner zich nog wassen in een kommeke water aan hun auto . Nu komen ze met honderden campers . De cross nu is een megaspectakel met viptenten , feestenten met liveoptredens ea . Probeer nu maar is een degelijk parcour te vinden als organisator dat voldoet aan alle eisen om nog maar te zwijgen over de plaatselijke natuurvereningen als u ergens een schop in de grond steekt . Gelukkig zijn er nog de echte klasiekers
 • eric maier

  1 jaar geleden
  nogal normaal.Het veldrijden is echt veranderd in een ver-edelt gravelrijden. Vrijwel geen hindernissen meer, heel veel snelle omlopen etc... vergelijk dat met de parcours van 80-90 en 2000 jaren.. vooral 80-90... er ligt nu bijna net geen asfalt in het bos. Ondanks de talenten, heeft het crossparcours algemeen bijzonder veel pluimen verloren. Als groot wielerfan en ex renner kijk ik nog zelden naar een hele cross.Snelle omloop? AF gaat die tv. Trekt op niks
 1. Kijk naar aflevering 5 van Koers zkt. Vrouw, met special guest Niels Albert: “Denk dat hij met ons zit te lachen”
  Koers zkt. Vrouw
  3

  Kijk naar aflevering 5 van Koers zkt. Vrouw, met special guest Niels Albert: “Denk dat hij met ons zit te lachen”

  In Koers zkt. Vrouw gaan Starcasino Cycling Team en Cycling Vlaanderen op zoek naar een toekomstige ster in het Belgische dameswielrennen. Liefst 3.800 vrouwen schreven zich in en gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs: een profcontract voor één jaar. Van die 3.800 blijven er nog tien over. In een unieke 6-delige videoreeks volgt HLN.be de afvalrace van dichtbij en zoomt het in op enkele bijzondere rensters. Want... “Vrouwen weten vaak niet hoe hard ze met de fiets kunnen rijden.”
 2. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"

 2. Muleka scoort tegen Club, maar ging er offside aan vooraf?
  Play

  Muleka scoort tegen Club, maar ging er offside aan vooraf?