Deze pijnlijke grimas sprak boekdelen
Volledig scherm
PREMIUM
Deze pijnlijke grimas sprak boekdelen © BELGAIMAGE

Van Pau tot Lille, een reconstructie van het leed bij Van Aert: “Ik had het gevoel dat ik levend aan het verbranden was en vreesde voor mijn carrière”

VeldrijdenOf hij nog zou kunnen stappen? Of hij nog een (top)wielrenner zou worden? Of hij nog zou kunnen crossen in de winter? Het waren allemaal vragen die Wout van Aert zich na zijn zware val op 19 juli in de Tour heeft gesteld. 204 dagen na die vreselijke klap in Pau mag duidelijk zijn: Van Aert is op de goede weg terug. Een reconstructie: van Pau tot Lille, waar hij vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer aanknoopte met een overwinning.

 1. Sven Nys vindt dat startgelden zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”
  Play
  Veldrijden

  Sven Nys vindt dat startgel­den zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”

  Niet Mallorca, wel Spa. Sven Nys leeft er in een bubbel met zijn team Telenet–Baloise Lions toe naar de start van het veldritseizoen, waar startgelden op de helling staan en ook het publiek nog een vraagteken is. Volgens Nys moet de focus vooral liggen op het rijden van zoveel mogelijk koersen, maar voor hem moeten startgelden zeker niet helemaal verdwijnen.
 2. Van Aert over verdwijnen startgelden: “Gaat het echt zo slecht in de cross als organisatoren willen laten uitschijnen?”
  Veldrijden

  Van Aert over verdwijnen startgel­den: “Gaat het echt zo slecht in de cross als organisato­ren willen laten uitschij­nen?”

  Wout van Aert (25) bereidt zich momenteel in het Franse skioord Tignes voor op een gebald en intensief wielerseizoen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden is er op hoogtestage met z'n ploeg Jumbo-Visma. In een interview met Wielerflits praat Van Aert over het verdwijnen van de startgelden en zijn aankomend vaderschap. “De veldritfans zullen me wellicht toch eens een cross moeten missen.”
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"