Een eerste blik op het WK-parcours van Fayetteville.
Volledig scherm
Een eerste blik op het WK-parcours van Fayetteville. © rv

Van parcours met stevige klim als scherprechter tot alle starturen: uw gids voor het WK veldrijden

WK veldrijdenHet WK veldrijden staat voor de deur. Komend weekend strijden de Belgen om de medailles in het Amerikaanse Fayetteville, Arkansas. Maar om hoe laat Belgische tijd wordt er precies gecrosst? Wie neemt deel en hoe ligt het parcours erbij? Alles wat u moet weten over het WK veldrijden, leest u hier.

13 reacties

 • Rudi Pieters

  4 maanden geleden
  Vanthourenhout moet dat toch ook kunnen moet zich niet altijd wegcijferen voor een ander
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Veel brede rechte stroken met weinig scherpe bochten , zal in het nadeel zijn van Iserbyt ! Deze omloop zal Toon Aerts en Pidcock heel goed liggen . Maar denk dat Pidcock op de lange klim het verschil zal maken .Volgens mij was het in Hoogerheide een laatste test voor Pidcock , is en kampioenschap renner !
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Aerts kwam in Hogerheide wel heel dicht terug na eerst ver terug geslagen te zijn. In een snelheidscross waar vermogen belangrijk is zou hij wel eens voor de verassing kunnen zorgen.
 • eric peirsegaele

  4 maanden geleden
  Mr. De Smet, volledig met je eens. Koppenberg. Namen en Gavere zijn crossen die altijd horen bij WB en kampioenschappen. Hopelijk wint iemand van bij ons
 • eric peirsegaele

  4 maanden geleden
  Mr. De Smet, volledig akkoord. Koppenberg, Namen en Gavere zouden altijd een WB of een kampioenschap moeten en kunnen organiseren maar het draait nogal eens om geld. Hopelijk wint iemand van bij ons.
 1. Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhandel: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontacteerd”
  Play
  Veldrijden
  22

  Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhan­del: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontac­teerd”

  Hans van Kasteren tilt zwaar aan de uitspraak van Jan Tormans, die hem beschuldigt van mensenhandel. Tormans rekende op wereldkampioen veldrijden bij de beloften Wyseure en vice-kampioen Verstrynge om mee de stap te zetten naar de ploeg van Patrick Lefevere. In de plaats daarvan onderhandelde Van Kasteren een contract met de broers Philip en Christoph Roodhooft. “Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel”, zei Jan Tormans daarover.
 2. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.