Volledig scherm
© BELGA

Van der Poel vliegt naar nieuwe zege in Heusden-Zolder, pechvogel Van Aert tweede na inhaalrace

VeldrijdenMathieu van der Poel heeft voor het vierde jaar op rij de veldrit in Heusden-Zolder gewonnen. Wout van Aert, die in de eerste ronde met een lekke band kampte, werd tweede na een straffe inhaalrace. Eli Iserbyt kwam daarnaast stevig ten val.

30 reacties

 • ROGER DEPREZ

  3 weken geleden
  Fantastisch hoe Wout na de lekke band die achterstand weer goed maakt en zich rustig laat meedrijven om de laatste twee ronde gewoon zijn gezellen uit het wiel te rijden en nog een snelste ronde er uitpersten. Dat VDP weg zou rijden was te denken want Wout was er niet meer bij door pech.
 • Lucien Mertens

  3 weken geleden
  Voor Wout zou de cross eens zolang moeten zijn...
 • Dirk Brouns

  3 weken geleden
  Ludwig Janssens WVA zijn testwaardes qua vermogen liggen hoger dan die van MVDP. Maar MVDP is technisch net iets sterker in veld en heeft net tikkelde meer punch. Het zal altijd een beetje afhangen van welke situatie er is of de ene of de andere wint. Over training kun je beter zwijgen want de motor van WVA is waarschijnlijk net iets groter. Trouwens geen van beide zal ooit de Tour winnen
 • rik cappelle

  3 weken geleden
  Volgens bepaalden zal hij weer de ganse koers in VA zijn wiel gezeten hebben.
 • Seppe Goossens

  3 weken geleden
  Wout heeft een goed jaar op de weg gehad. Mathieu had na de afgelasting van De Spelen, waar hij als mountainbiker voor de winst ging, een mindere start op de weg. Als je naar de totalen voor de weg kijkt is het 25 zeges (17 individuele UCI-zeges) voor Wout en 36 zeges (31 individuele UCI-zeges) voor Mathieu. Strade Bianche en Milaan-San Remo waren heel mooi, net als de tweestrijd in De Ronde, die Mathieu won. In het veld komt Wout dichtbij; maar hij is er nog niet helemaal. Kan komen...
 1. Toon Aerts gelukkig met zilver: “Tevreden over mijn uurtje cross”
  Play
  Veldrijden

  Toon Aerts gelukkig met zilver: “Tevreden over mijn uurtje cross”

  Bij Toon Aerts overheerste tevredenheid na z'n tweede plaats op het Belgisch kampioenschap in Meulebeke. “Mijn collectie is nu compleet: na vorig jaar derde en het jaar ervoor eerste, heb ik nu m'n zilveren binnen. Dus volgend jaar kan ik aan de dubbele beginnen, misschien een trui of zo”, lachte Aerts, die ook gelukkig was met z'n prestatie. “Uiteindelijk reed ik wel goede rondetijden, want het gat is nooit groter dan 25 seconden geweest en soms kwam ik zelfs dichterbij. Dus ik ben wel tevreden over mijn uurtje cross.”
 1. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"

 2. Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!
  Play

  Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!