Mathieu van der Poel won in Oostende het WK veldrijden 2021.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel won in Oostende het WK veldrijden 2021. © Photo News

Van der Poel rijdt naar vierde wereldtitel veldrijden in Oostende, Van Aert tweede na dure lekke band

WK veldrijdenMathieu van der Poel heeft zijn vierde wereldtitel veldrijden beet. De Nederlander was in het zand van Oostende de betere van Wout van Aert. Onze landgenoot had na drie ronden vijftien seconden voorsprong, maar zag zijn kansen gefnuikt door een lekke band. Toon Aerts werd derde voor Tom Pidcock. 

73 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Zonder lekke band was het een heel ander verhaal. Waarvan we niet weten wie de winnaar geworden was. Maar Van Aert reed meer dan 20 seconden weg van VDP en maakte na zijn lekke band 20 seconden goed om op 5 seconden te komen. En brak dan. Maar in die helft van de wedstrijd reed hij ruim 40 seconden sneller dan VDP. En in de achtervolging, voor die lekke band, zag je dat VDP heel nerveus werd, risico's nam. En toch verder achterop geraakte.
 • Ongeveer Precies

  2 jaar geleden
  WvA is gewoon veel te hard gestart om VdP op achterstand te zetten. Daardoor had hij niets meer over om tegenslagen op te vangen. In Overijse werkte dat, maar bij de gratie van het lek bij VdP. Echter het is niet zijn normale tactiek, hij had dit nooit moeten proberen in een WK. Bij VdP blijven was voldoende geweest. En die kwam steeds beter in de wedstrijd, maakte minder foutjes, was warmer gekleed met beenstukken. VdP heeft veel beter ingedeeld en was mentaal ijzersterk. Verdiend gewonnen.
 • Albert VERBRUGGEN

  2 jaar geleden
  Mooi, maar is het WK zandrijden of veldrijden? Wie beslist er om altijd zand te leggen op de omlopen? Zijn er geen velden genoeg?
 • pascal Vanderlinden

  2 jaar geleden
  @Jef Salgado Of het nu onder de kerktoren is of niet , maakt toch weinig uit als Wout daar ook aan meedoet. Dus wil je feitelijk zeggen dat Wout een kerktoren fietser is hé ! Laat Mathieu alle wedstrijden gereden hebben op de weg samen met Wout , dan zou je wel eens dik kunnen verschieten ! Ronde van vlaanderen van vorig jaar ook vergeten zeker wat MVDP daar deed na val en pech ? Mathieu is iemand die koers maakt en koersen doet openbarsten. Kijk je alle wedstrijden of juist als Wout rijd ?
 • Thierry Verhaegen

  2 jaar geleden
  @Lucaz Keizer op basis dat VDP nog VOOR VA zijn leegloper de laatste zandpassage en brug 5 seconden van VA zijn voorsprong afpitste. Van Aert kreeg zich moet moeite boven gehijst vanaf ronde 3, terwijl VDP erover vloog. Duidelijk teveel gas in het begin gegeven. Dat VDP bij achterstand niet meer terugvecht heeft meer te maken met zoals hij zegt, zich niet meer kunnen opladen voor een zoveelste crosje, bij een WK ligt dat nog net iets anders (met uitzondering v Zolder). Daar ligt het verschil
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”
 3. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.