Mathieu van der Poel won in Oostende het WK veldrijden 2021.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel won in Oostende het WK veldrijden 2021. © Photo News

Van der Poel rijdt naar vierde wereldtitel veldrijden in Oostende, Van Aert tweede na dure lekke band

WK veldrijdenMathieu van der Poel heeft zijn vierde wereldtitel veldrijden beet. De Nederlander was in het zand van Oostende de betere van Wout van Aert. Onze landgenoot had na drie ronden vijftien seconden voorsprong, maar zag zijn kansen gefnuikt door een lekke band. Toon Aerts werd derde voor Tom Pidcock. 

73 reacties

 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Zonder lekke band was het een heel ander verhaal. Waarvan we niet weten wie de winnaar geworden was. Maar Van Aert reed meer dan 20 seconden weg van VDP en maakte na zijn lekke band 20 seconden goed om op 5 seconden te komen. En brak dan. Maar in die helft van de wedstrijd reed hij ruim 40 seconden sneller dan VDP. En in de achtervolging, voor die lekke band, zag je dat VDP heel nerveus werd, risico's nam. En toch verder achterop geraakte.
 • Sander van Schoonhoven

  3 maanden geleden
  WvA is gewoon veel te hard gestart om VdP op achterstand te zetten. Daardoor had hij niets meer over om tegenslagen op te vangen. In Overijse werkte dat, maar bij de gratie van het lek bij VdP. Echter het is niet zijn normale tactiek, hij had dit nooit moeten proberen in een WK. Bij VdP blijven was voldoende geweest. En die kwam steeds beter in de wedstrijd, maakte minder foutjes, was warmer gekleed met beenstukken. VdP heeft veel beter ingedeeld en was mentaal ijzersterk. Verdiend gewonnen.
 • Albert VERBRUGGEN

  3 maanden geleden
  Mooi, maar is het WK zandrijden of veldrijden? Wie beslist er om altijd zand te leggen op de omlopen? Zijn er geen velden genoeg?
 • pas ver

  3 maanden geleden
  @Jef Salgado Of het nu onder de kerktoren is of niet , maakt toch weinig uit als Wout daar ook aan meedoet. Dus wil je feitelijk zeggen dat Wout een kerktoren fietser is hé ! Laat Mathieu alle wedstrijden gereden hebben op de weg samen met Wout , dan zou je wel eens dik kunnen verschieten ! Ronde van vlaanderen van vorig jaar ook vergeten zeker wat MVDP daar deed na val en pech ? Mathieu is iemand die koers maakt en koersen doet openbarsten. Kijk je alle wedstrijden of juist als Wout rijd ?
 • Thierry Verhaegen

  3 maanden geleden
  @Lucaz Keizer op basis dat VDP nog VOOR VA zijn leegloper de laatste zandpassage en brug 5 seconden van VA zijn voorsprong afpitste. Van Aert kreeg zich moet moeite boven gehijst vanaf ronde 3, terwijl VDP erover vloog. Duidelijk teveel gas in het begin gegeven. Dat VDP bij achterstand niet meer terugvecht heeft meer te maken met zoals hij zegt, zich niet meer kunnen opladen voor een zoveelste crosje, bij een WK ligt dat nog net iets anders (met uitzondering v Zolder). Daar ligt het verschil
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Evenepoel toegejuicht door fans
  Play

  Evenepoel toege­juicht door fans