Mathieu van der Poel in Oostende.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel in Oostende. © BELGA

Van der Poel na vierde wereldtitel: “Ik heb ervoor moeten vechten, maar ik kwam elke ronde beter en beter in de wedstrijd”

WK VeldrijdenMathieu van der Poel won in Oostende zijn vierde wereldtitel veldrijden. De Nederlander was achteraf uiteraard opgetogen met zijn overwinning: “Ik heb ervoor moeten vechten.”

47 reacties

 • Carlo Verstappen

  1 jaar geleden
  De beste heeft gewonnen en al de rest is praat voor de vaak.
 • Alex Van Asbroeck

  1 jaar geleden
  tijdens de grote rondes zal Wout in dienst moeten rijden van Roglich, dus veel kansen voor hemzelf zullen in de bergen niet weggelegd zijn.
 • Johan Planckaert

  1 jaar geleden
  zijn elkaar waard , was vdp lek gereden toen hij 18 sec achter was, zou hij nooit meer teruggekeerd zijn. spijtig omdat er geen gelijke strijd was doch toch een verdiende winnaar.
 • Maud Zeegers

  1 jaar geleden
  Jammer dat Wout een lekke tube reed maar dat hoort ook bij de sport. In 2016 (WK) reed Mathieu maar liefst 4 x lek en Wout 1x ... zuur maar destijds in het voordeel van Wout. Het zijn twee uitzonderlijk getalenteerde rijders waar we uiteindelijk veel plezier aan beleven. Een dikke proficiat voor Mathieu en chapeau mannen ..op naar de volgende ontmoeting.
 • joeri gielen

  1 jaar geleden
  Rudy chalet...100% gelijk.
 1. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”