Mathieu van der Poel in Oostende.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel in Oostende. © BELGA

Van der Poel na vierde wereldtitel: “Ik heb ervoor moeten vechten, maar ik kwam elke ronde beter en beter in de wedstrijd”

WK VeldrijdenMathieu van der Poel won in Oostende zijn vierde wereldtitel veldrijden. De Nederlander was achteraf uiteraard opgetogen met zijn overwinning: “Ik heb ervoor moeten vechten.”

47 reacties

 • Carlo Verstappen

  1 jaar geleden
  De beste heeft gewonnen en al de rest is praat voor de vaak.
 • Alex Van Asbroeck

  1 jaar geleden
  tijdens de grote rondes zal Wout in dienst moeten rijden van Roglich, dus veel kansen voor hemzelf zullen in de bergen niet weggelegd zijn.
 • Johan Planckaert

  1 jaar geleden
  zijn elkaar waard , was vdp lek gereden toen hij 18 sec achter was, zou hij nooit meer teruggekeerd zijn. spijtig omdat er geen gelijke strijd was doch toch een verdiende winnaar.
 • Maud Zeegers

  1 jaar geleden
  Jammer dat Wout een lekke tube reed maar dat hoort ook bij de sport. In 2016 (WK) reed Mathieu maar liefst 4 x lek en Wout 1x ... zuur maar destijds in het voordeel van Wout. Het zijn twee uitzonderlijk getalenteerde rijders waar we uiteindelijk veel plezier aan beleven. Een dikke proficiat voor Mathieu en chapeau mannen ..op naar de volgende ontmoeting.
 • joeri gielen

  1 jaar geleden
  Rudy chalet...100% gelijk.
 1. "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren
  Veldrijden
  52

  "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren

  Het vertrek van Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21) bij Tormans zorgt voor veel opschudding in veldritland. Nadat Jan Tormans en Patrick Lefevere, die het duo zien vertrekken naar Alpecin-Fenix, al uithaalden naar makelaar Hans van Kasteren, heeft nu ook Bart Wellens cynisch gereageerd. Wellens - huidig ploegleider van beide renners - vindt dat de twee een mes in zijn rug steken.
 2. Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhandel: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontacteerd”
  Play
  Veldrijden
  22

  Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhan­del: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontac­teerd”

  Hans van Kasteren tilt zwaar aan de uitspraak van Jan Tormans, die hem beschuldigt van mensenhandel. Tormans rekende op wereldkampioen veldrijden bij de beloften Wyseure en vice-kampioen Verstrynge om mee de stap te zetten naar de ploeg van Patrick Lefevere. In de plaats daarvan onderhandelde Van Kasteren een contract met de broers Philip en Christoph Roodhooft. “Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel”, zei Jan Tormans daarover.