Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de sprint.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de sprint. © BELGA

Van der Poel legt Van Aert erop in razendspannende sprint en haalt met vijfde wereldtitel zijn gram in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft zijn vijfde wereldtitel veldrijden beet. De Nederlander haalde het voor eigen volk in Hoogerheide na een razendsnelle en vooral prangende cross. In een sprint man tegen man legde hij eeuwige rivaal Wout van Aert erop. Van Aert strandde in het wiel, Eli Iserbyt finishte op ruime afstand als derde op het WK veldrijden.

161 reacties

 • Johnny Dieleman

  2 maanden geleden
  Matieu heeft Wout de verzuring in zijn benen gereden en op het einde schitterend afgemaakt. Maar wat zijn beiden toch een kleppers dat gaat wat worden in de klassiekers
 • Andre Ooms

  2 maanden geleden
  Triestige cross. Twee renners die een uur wiel in wiel rondjes draaien en op het eind sprint er één voor de overwinning. Niks aan te zien.
 • diego vantomme

  2 maanden geleden
  De wee toppers WVA en MVDP hebben ons één uur cyclocross gebracht op het scherpst van de snee.Ik begrijp niet waarom WVA zoveel kritiek krijgt van belgische "supporters"? Zijn palmares,zijn overwinningen,ereplaatsen,analyses enz..vergeten die "supporters" blijkbaar.
 • Gratienne De Weghe

  2 maanden geleden
  fantastisch Mathieu dikke proficiat - je bent de beste!
 • Nicolas Charpentier

  2 maanden geleden
  MVDP heeft zijn 5de wereldtitel gewonnen in een sprint. Wat een top cross tussen Wout van aert en Mathieu van der poel. ze waren elkaar waard van begin tot het einde. Wout op kracht en Mathieu op explosiviteit. ze zijn allebei super snel en sterk. VPD begint sterk aan 2023. ik heb nog nooit zoveel volk gezien op een cyclocross wedstrijd.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.