Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de sprint.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de sprint. © BELGA

Van der Poel legt Van Aert erop in razendspannende sprint en haalt met vijfde wereldtitel zijn gram in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft zijn vijfde wereldtitel veldrijden beet. De Nederlander haalde het voor eigen volk in Hoogerheide na een razendsnelle en vooral prangende cross. In een sprint man tegen man legde hij eeuwige rivaal Wout van Aert erop. Van Aert strandde in het wiel, Eli Iserbyt finishte op ruime afstand als derde op het WK veldrijden.

161 reacties

 • Johnny Dieleman

  1 maand geleden
  Matieu heeft Wout de verzuring in zijn benen gereden en op het einde schitterend afgemaakt. Maar wat zijn beiden toch een kleppers dat gaat wat worden in de klassiekers
 • Andre Ooms

  1 maand geleden
  Triestige cross. Twee renners die een uur wiel in wiel rondjes draaien en op het eind sprint er één voor de overwinning. Niks aan te zien.
 • diego vantomme

  1 maand geleden
  De wee toppers WVA en MVDP hebben ons één uur cyclocross gebracht op het scherpst van de snee.Ik begrijp niet waarom WVA zoveel kritiek krijgt van belgische "supporters"? Zijn palmares,zijn overwinningen,ereplaatsen,analyses enz..vergeten die "supporters" blijkbaar.
 • Gratienne De Weghe

  1 maand geleden
  fantastisch Mathieu dikke proficiat - je bent de beste!
 • Nicolas Charpentier

  1 maand geleden
  MVDP heeft zijn 5de wereldtitel gewonnen in een sprint. Wat een top cross tussen Wout van aert en Mathieu van der poel. ze waren elkaar waard van begin tot het einde. Wout op kracht en Mathieu op explosiviteit. ze zijn allebei super snel en sterk. VPD begint sterk aan 2023. ik heb nog nooit zoveel volk gezien op een cyclocross wedstrijd.
 1. Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”
  PREMIUM
  24

  Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”

  Adrie van der Poel heeft na alle commotie beslist om geen WK-parcoursen meer uit te tekenen. Geloof dat maar niet, meent onze analist Michel Wuyts. “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze.” En die is er dus ook ditmaal weer. “De balkenhistorie valt helemaal niet uit de lucht. Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten.”
 2. Op naar aparte categorie voor transgender personen na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­der personen na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de trans vrouw ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgender personen in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.