Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © Photo News

Van der Poel is aan extra rust toe: Nederlander past voor veldrit in Geraardsbergen en Amerikaanse WB-manches

VeldrijdenMathieu van der Poel start zijn wintercampagne een halve maand later op dan gepland. De 23-jarige allrounder is na een zwaar beladen zomer aan wat extra rust toe. 

16 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  3 jaar geleden
  Mathieu heeft een zwaar zomer seizoen gehad en die rust zal hem goed doen, vdPoel is een echte alleskunner maar moet ook niet te veel willen doen.
 • glenn wouters

  3 jaar geleden
  Frank Bertels, wie zijn dan de echte veldrijders? Ze rijden allemaal op de weg in de zomer, ook de dames. En er zijn er die met de mountainbike rijden. Wegrenners gaan dan veel naar de piste, wie zijn dan de echte wegrenners, of piste renners. Vertel me dit eens want ik snap je stelling niet.
 • Peter Neefs

  3 jaar geleden
  De Merckx van zijn generatie ..
 • Rik Cappelle

  3 jaar geleden
  Het verwondert mij dat hij nog geen zesdaagse rijd deze winter.
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Hij wil teveel.
 1. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”