BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Van der Poel heer en meester, altijd en overal: “De nieuwe Merckx is opgestaan”

VeldrijdenZelden was zijn meesterschap zo duidelijk als in het zand van Koksijde. Mathieu van der Poel (24) bevestigde zondag zijn status als superman: de uitzonderlijke atleet voor wie winnen even ­evident is als fietsen zelf. Zijn talent gevat in cijfers.

37 reacties

 • eric reynebeau

  1 jaar geleden
  Merckx was in zijn tijd in de bergen de mindere van Fuentes en Ocana maar had een zeer sterke ploeg waarmee hij deze klimmers die in ploegen met berggeiten zaten kapot reed op het vlakke. Vandaag de dag zitten types als Bernal,Carapaz,enz ook in grote ploegen die sterk zijn op het vlakke. Merckx zou in deze omstandigheden ook veel en veel minder gewonnen hebben. Mathieu is de top in deze tijd zeker weten.
 • wim helsen

  1 jaar geleden
  Wat een vergelijking zeg, vdp neemt geen doping hoor
 • Lois Verdonk

  1 jaar geleden
  De enige die zich na Merckx Kannibaal mag noemen.
 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  alfons verbunt dat moet je maar is even nachecken en is kijken naar het palmares van mathieu als u denkt dat remco er al meer gewonnen heeft .Om nog maar te weten dat hij ook pas sinds dit jaar worldtourwedstrijden deelneemt . Grote rondes zie ik hem zeker niet winnen daar voor is hij op te veel vlakken in de wielersport bezig maar supergod zo als Remco bij de vlamingen genoemd word moet ook als nog bewijzen
 • René Pijnacker

  1 jaar geleden
  Ik beweer niet dat Mathieu een 'bergkoning' wordt, maar chris vangiesbergen Namen? bij mijn weten won Mathieu er een jaar geleden met de rest op meer dan een minuut.
 1. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"

 2. Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan
  Play
  Giro

  Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan

  12 mei