BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Van der Poel heer en meester, altijd en overal: “De nieuwe Merckx is opgestaan”

VeldrijdenZelden was zijn meesterschap zo duidelijk als in het zand van Koksijde. Mathieu van der Poel (24) bevestigde zondag zijn status als superman: de uitzonderlijke atleet voor wie winnen even ­evident is als fietsen zelf. Zijn talent gevat in cijfers.

37 reacties

 • eric reynebeau

  2 jaar geleden
  Merckx was in zijn tijd in de bergen de mindere van Fuentes en Ocana maar had een zeer sterke ploeg waarmee hij deze klimmers die in ploegen met berggeiten zaten kapot reed op het vlakke. Vandaag de dag zitten types als Bernal,Carapaz,enz ook in grote ploegen die sterk zijn op het vlakke. Merckx zou in deze omstandigheden ook veel en veel minder gewonnen hebben. Mathieu is de top in deze tijd zeker weten.
 • wim helsen

  2 jaar geleden
  Wat een vergelijking zeg, vdp neemt geen doping hoor
 • Lois Verdonk

  2 jaar geleden
  De enige die zich na Merckx Kannibaal mag noemen.
 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  alfons verbunt dat moet je maar is even nachecken en is kijken naar het palmares van mathieu als u denkt dat remco er al meer gewonnen heeft .Om nog maar te weten dat hij ook pas sinds dit jaar worldtourwedstrijden deelneemt . Grote rondes zie ik hem zeker niet winnen daar voor is hij op te veel vlakken in de wielersport bezig maar supergod zo als Remco bij de vlamingen genoemd word moet ook als nog bewijzen
 • René Pijnacker

  2 jaar geleden
  Ik beweer niet dat Mathieu een 'bergkoning' wordt, maar chris vangiesbergen Namen? bij mijn weten won Mathieu er een jaar geleden met de rest op meer dan een minuut.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.