Mathieu van der Poel won in Hulst.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel won in Hulst. © Photo News

Van der Poel demonstreert in Hulst en pakt derde overwinning in drie dagen tijd

VeldrijdenDerde overwinning in drie dagen tijd voor Mathieu van der Poel. De Nederlander won na een onemanshow de Wereldbekercross in Hulst. De wereldkampioen had aan de meet anderhalve minuut voorsprong op rivaal Wout van Aert.

55 reacties

 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Veldrijden is een fietssport,en geen veldlopen.3/4 moet er gefietst worden zoals de regels het voorschrijven.
 • Freddy Madou

  2 maanden geleden
  Mathieu Vdp is en blijft een saloncrosser op de weg klasse, veldrijden snelheids crossen waar je niet van de fiets moet Klasse, waar het echte veldrijden begint op minuten gereden, en diegene die zeggen dat je moet naar veldlopen kijken kennen er de ballen van , eens vragen aan Liboton, De Vlaminck, Robert Vermeire die nog iedere dag ging werken full time en vele anderen wat cyclocross betekend niet aan 25 a 30 per uur over het parcours rijden.
 • Freddy van Puymbrouck

  2 maanden geleden
  Ik woon niet zo veraf van het parcours in Perkpolder, ik ken het daar goed en ik kan je verzekeren dat het een zeer zwaar parcours was. Je ziet het aan de tijdsverschillen en hoe iedereen stik kapot zat na de finish. Ook bij de dames grote tijdsverschillen waar een topper zoals Brand op grote achterstand gereden wordt, zegt gewoon alles over het parcours waar vdPoel de rest gedegradeerd heeft Wout incluis!
 • Lieven Buysse

  2 maanden geleden
  MVDP, wat een klasbak is me dat toch! In alle disciplines steekt hij er bovenuit! En ja, Wout is goed, maar net niet goed genoeg om dit fenomeen naar de kroon te steken. En ja, wie liever veldlopen ziet moet naar Soufiane Bouchikhi kijken, onze beste belgische veldloper. Even proberen Wout?
 • freddie van aert

  2 maanden geleden
  Guy moet van aert niet meer opwarmen na de finish zodat de beteren kou staan lijden op het podium
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"