Sven Nys pakte zijn negende titel.
Volledig scherm
Sven Nys pakte zijn negende titel. © PHOTO_NEWS

Uitslagen BK veldrijden

De uitslagen van de wedstrijden bij de elite met contract en de elite zonder contract van zondag op het BK veldrijden in Waregem:

 1. Sven Nys: "Niet springen over balkjes was statement"
  BK veldrijden

  Sven Nys: "Niet springen over balkjes was statement"

  Sven Nys (Crelan-AA Drink) maakte in Waregem op weg naar zijn negende Belgische titel vooral in het zand het verschil. "Ik heb vandaag bewust niet over de balkjes gesprongen, deels als statement dat die hier niet cruciaal waren om te kunnen winnen en dat je ook zonder te springen kon zegevieren", verklaarde de wereldkampioen. "Hier was de zandstrook de belangrijkste passage." Vanaf nu focust Sven Nys zich volledig op het WK. "En daarvoor moeten Otegem morgen en Nommay over twee weken wijken. Voor het WK rijd ik enkel nog Leuven en Zonnebeke."
 2. Autoritaire Nys steekt met 9de titel legende Liboton naar de kroon
  BK veldrijden

  Autoritai­re Nys steekt met 9de titel legende Liboton naar de kroon

  Met één welgemikte versnelling op de lastige zandstrook in de derde ronde heeft een ontketende Sven Nys het BK in Waregem al heel snel naar zijn hand gezet. De wereldkampioen stoomde op de lastige omloop van de paardenrenbaan autoritair naar zijn negende nationale titel, terwijl zijn grote uitdager Niels Albert en titelverdediger Klaas Vantornout ontredderd opgaven. Good old Bart Wellens was de enige die Nys nog een klein beetje kon bedreigen, maar ook hij moest snel zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Wellens pakte het brons na een spannend duel met Rob Peeters, die met het zilver aan de haal ging. Met nog een titel te gaan komt het ongenaakbaar gewaande record van veldritlegende Roland Liboton zowaar in het vizier voor de 37-jarige Nys, nog altijd een onverslijtbaar raspaard op de Waregemse hippodroom. Over drie weken gaat deze Nys in Hoogerheide ongetwijfeld ook als topfavoriet van start om zijn derde wereldtitel te pakken.
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari