BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Twee op drie in Amerika: Eli Iserbyt zet ook Wereldbekermanche van Iowa naar zijn hand

VeldrijdenEli Iserbyt heeft in Iowa - de laatste stop in het Amerikaanse drieluik - de derde manche van de Wereldbeker veldrijden gewonnen. De Europese kampioen plaatste op drie ronden van het einde de beslissende demarrage. Iserbyt bouwt ook zijn voorsprong uit in het klassement. 

4 reacties

 • Patrick Brusseel

  1 maand geleden
  Francis, de 3 crossen in Amerika waren het bekijken waard. Eens Mvdp er bij is geldt dat nog alleen voor zijn supporters. Dan ga ik wel wandelen of zo.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  Waarom altijd beginnen over de 3 groten? Die zijn er momenteel niet en als je nu wint dan ben je gewoon de beste.
 • Peeters Francis

  1 maand geleden
  Als MVDP, WVA en Pidcock terug het veld induiken haalt Iserbyt zelfs het podium niet meer. Bij de vrouwen is tenminste nog cros te zien.
 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  Als hij zijn explosiviteit kan uitspelen is hij veel beter dan het huidige veld. Van de moment dat vdp moet zijn versmachtingsmode gaat beginnen is het echter weer een stuk minder
 1. Op bezoek bij Lars van der Haar, die op weg naar zijn Europese titel alle puzzelstukjes van zijn leven moest doen passen: “Sinds het verlies van mijn zus is opgeven geen optie meer”
  PREMIUM
  Veldrijden
  13

  Op bezoek bij Lars van der Haar, die op weg naar zijn Europese titel alle puzzelstuk­jes van zijn leven moest doen passen: “Sinds het verlies van mijn zus is opgeven geen optie meer”

  Een vat Heineken op café, en een broodje kroket uit de muur om 2 uur ‘s nachts: zo viert een Nederlander een Europese titel, zou je denken. Niet Lars van der Haar (30). Die vierde rustig thuis met z’n familie en z’n vrouw, de Britse ex-renster Lucy Garner (27). Maar stille crossers, diepe gronden. Toen hij Lucy voor het eerst zag: “Wat een lekker wijf!” Hoe het verlies in zijn jeugd hem hardde: “Opgeven is geen optie meer.” En of hij Van Aert en Van der Poel wil kloppen: “Waarom fiets ik anders?”
 1. Eli Iserbyt vraagt begrip in een veldritwereld zonder Van Aert, Van der Poel en Pidcock: “’Losers’, dat zijn wij absoluut níet”
  PREMIUM
  Veldrijden
  52

  Eli Iserbyt vraagt begrip in een veldritwe­reld zonder Van Aert, Van der Poel en Pidcock: “’Losers’, dat zijn wij absoluut níet”

  Eli Iserbyt (24) is een man met een mening. Van het soort dat in het veld niet dik is gezaaid. Gevat, gefundeerd en met een zelfrelativerende kwinkslag komt hij in een (tijdelijke) wereld zónder ‘De Grote Drie’ op voor zichzelf én zijn collega’s. “Elke dag hameren op het ontbreken van Van der Poel en Van Aert: dat helpt niet.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.