Tomas Van Den Spiegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Tomas Van Den Spiegel. © Jan De Meuleneir / Photo News

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, broedt op grote hervormingen: “We moeten de cross opnieuw uitvinden”

VeldrijdenDisclaimer: het is niet omdat hij zelf geen veldrijder is geweest, dat hij niets van veldrijden kent. Tomas Van Den Spiegel (43) zegt het liever zelf, omdat hij de kritiek nu al voelt komen. Want hij vindt dat de cross aan een grote hervorming toe is. Het moet moderner en professioneler. Hij wil het systeem van startgelden opnieuw bekijken en de kalender is te vol. Want er zijn grenzen aan het plaatselijke enthousiasme, zelfs in Vlaanderen. “De concurrentiestrijd om de aandacht van de supporter is nooit groter geweest.”

3 reacties

 • swa joepers

  1 maand geleden
  Geld TV rechten sponsering tegenwoordig is het niets anders meer ondertussen wordt de arbeider uitgemolken
 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  De kalender is ook gewoon te druk, gemiddeld 1 cross per week moet genoeg zijn en dan enkel de volwaardige crossen want er zitten ook veel bagger parcoursen bij met gewoon wat draaien rond wat paaltjes.
 • Germain De Block

  1 maand geleden
  Gaat enkel over grotet geld voor zijn bedriif onder het mom van.organisatoren zullen weeral gebruikt worden om van den spiegel geld op te leveren.
 1. Biostatisticus Geert Molenberghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalstadions wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”
  Play
  Sport
  29

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalsta­di­ons wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”

  De profvoetbalclubs en hun supporters haalden opgelucht adem. De veldritorganisatoren en de wielerfans ook. De stadionpoorten of modderweides moeten niet toe. De volle capaciteit blijft zelfs toegelaten. Een beslissing die niet meteen in de lijn der verwachtingen lag en lang niet iedereen heeft er begrip voor. Biostatisticus Geert Molenberghs spreekt van “een anomalie”.
 2. Eli Iserbyt en Lucinda Brand boven na acht wereldbekermanches: wie neem je best nog op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross

  Eli Iserbyt en Lucinda Brand boven na acht wereldbe­ker­man­ches: wie neem je best nog op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Na acht wereldbekermanches staan Eli Iserbyt en Lucinda Brand autoritair aan de leiding in het meest prestigieuze regelmatigheidscriterium. De veldrit van volgende week zondag in Antwerpen is afgelast wegens de heersende coronamaatregelen, maar ook zonder die cross staan er nog zeven wereldbekermanches op het programma. Welke veldrijders scoorden het best tijdens de afgelopen wedstrijden? En wie neem je dus best mee in je Gouden Cross-ploeg voor de volgende veldritten? Een overzicht.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.